NAJBOLJI SRPSKI STRITBOL FRISTAJLER ODLUČAN: Želim da postavim još jedan Ginisov rekord
Foto: Saša Urošev

Nova majstorija košarkaškog mađioničara

NAJBOLJI SRPSKI STRITBOL FRISTAJLER ODLUČAN: Želim da postavim još jedan Ginisov rekord

Košarka -

Nemanja Blažić Triki iz Kikinde, najbolji srpski stritbol fristajler, poslednjih
godina živi u Beogradu, a njegove majstorije sa loptom zadivile su NBA zvezde poput Derika Rouza, Stefana Marberija, Serža Ibake i Džamala Kraforda.

On je pre nekoliko meseci uspeo da na četkici za zube loptu zavrti u vremenu novog Ginisovog rekorda.

Ginisovski majstorluk trajao je 48,53 sekundi:

- Očekujem dolazak predstavnika nadležne Komisija koja će potvrditi Ginisov rekord i uručiti mi sertifikat. Dok se to ne desi, pokušaću da oborim još jedan Ginisov rekord- kaže za Kurir Triki i pojašnjava o čemu se radi:

- Za koji dan ću u Beogradu izvesti Trikijev trik. Izvodim ga na sledeći način. Nogu prebacim iza glave. Nožnim prstima držim olovku na kojoj se vrti lopta. To je joga stritbol, a pokušaću da što duže izdržim- kaže Triki.

1 / 4 Foto: Saša Urošev

Triki nam je potvrdio da je svojevremeno i Nikolu Jokića, centra Denvera, učio kako se na četkici za zube vrti basket:

- Jokić sve zna sa loptom. Dobar je dribler, a mogu vam reći da je veoma talentovan i da vrti basket na četkici za zube. Već smo uradili neka zajednička snimanja. Dobro smo se skapirali, i to kod njega u Somboru- otkriva Triki i pokazuje nam sliku sa centrom Denvera.

Triki je ovaj rekord postavio u stanu njegove devojke:

-Video sam snimak aktuelnog Ginisovog rekordera, momka iz Indije. Ni slutio nisam da ću ga nadmašiti za skoro sedam sekundi. Pre nešto više od četiri godine počeo sam da tako vrtim loptu. Dok sam prao zube, pomislio sam da bi bilo zgodno da tako nešto probam. Vremenom sam u tome postao sve bolji, ali mi nije bila ambicija da postanem Ginisovac- kaže Triki.

Najbolji srpski stritbol fristajler od nove NBA sezonu očekuje puno toga:

-Pred nama je uzbudljiva sezona sa čak šestoricom naših igrača. Miloš Teodosić već je podelio asistencije koje su Amerikance oborile s nogu. Spreman neku vrstu saradnje sa NBA- zagonetan je Triki.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track