(VIDEO) PARTIZAN UTIŠAO ZADAR: Marinković sa 7 trojki vodio crno-bele do drugog vezanog trijumfa u ABA ligi
Foto: ABA liga

Srpski tim bez dva igrača

(VIDEO) PARTIZAN UTIŠAO ZADAR: Marinković sa 7 trojki vodio crno-bele do drugog vezanog trijumfa u ABA ligi

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti Zadar (104:97) u derbi meču četvrtog kola regionalne ABA lige.

Vanja Marinković je postigao čak 33 poena, od toga 7 trojki iz osam pokušaja. Đoko Šalić je dodao 21 poen, a Miler 19. Vilijams – Gos je uz 8 poena, imao isto toliko dobrih dodavanja.

Zadrane je predvodio Luka Božić sa 29 poena i 11 skokova, Špralja je ubacio 16, Krajina 15, a Nols 14. Zanimljivo je istaći i 17 ofanzivnih skokova Zadra.

Prva četvrtina

Partizan je odigrao dobrih deset minuta. Posebno je dobro što je vanja Marinković upisao 14 poena u prvom kvartalu. Sa druge strane veliki problem odbrani Partizana pravi Krajina, koji je ubacio 11 koševa. Posle 10. minuta gosti vode 26:21

Druga četvrtina

Tamo gde je stao u prvoj Marinković je nastavio u drugoj četvrtini. Pratio ga je Šalić, pa je Partizan na poluvremenu imao prednost 55:47.

Treća četvrtina

Andrić je promašivao u prvom poluvremenu, ali je u nastavku i on pogodio trojk koja je goste odvela na maksimalnih do sada 62:50. Zadar je uspeo da zaostatak od 14 poena, smanji na 6, ali posle 30. minuta gosti su vodili sa 74:66.

Četvrta četvrtina

Špralja i Marinković se nadmeću u poenima na startu poslednjeg kvartala. Partizan nešto manje od pet minuta pre kraja meča ima prednost, ali trener Nikolić traži minut odmora i traži od ekipe da se trgne, kako ne bi upropastila sve što je do sada uradila.

Zadar je dobar u skoku, posebno pod košem Partizana, ali je dva i po minuta pre kraja meča u zaostatku od šest poena. Miler nije uspeo da poentira, a na drugoj strani u neizvesnu završnicu nas je uvela nesportska lična greška, posle koje je Zadar prišao na 93:91. A bilo je 90:78!

Miler je pogodio oba bacanja, prekinuo post Partizana a sa drfuge strane Božić je realizovao oba bacanja za 95:93. Igrač Zadra je na 29 poena,nešto manje od dva minuta pre kraja.

Serija Partizana od 7:0, rešila je sve dileme oko pobednika.

Tok meča

Crno-beli su na startu takmičenja u Evrokupu ubedljivo poraženi od Albe u Berlinu (111:85).

- Nova veoma važna utakmica za nas. Posle katarstrofalnog izdanja što se tiče odbrane u Berlinu, imali smo dosta sastanaka i treninga ovde u Zadru, sa željom da pokušamo da rešimo te probleme. U odbrani i dalje ne funkcionišemo kako treba - rekao je Nikolić i dodao:

- ABA liga je drugo takmičenje u odnosu na Evrokup, daćemo svoj maksimum da pokušamo da pobedimo. Videćemo kako će i ovi naši mladi igrači da se adaptiraju na vruć teren u Zadru, mi po tradiciji njih teško dobijamo na terenu, ali ćemo se potruditi da to ovog puta uradimo - istakao je trener Partizana.

Crno-beli će na ovom gostovanju biti bez dvojice bitnih igrača, Marka Čakarevića i Patrika Milera, koji su lakše povređeni.

Kurir sport, Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track