VULETIĆ PROTIV PARTIZANA: Ostoja Mijailović je u sukobu interesa
Foto: Nebojša Mandić, Dado Đilas

na pomolu rat između fudbalske i košarkaške porodice crno-belih

VULETIĆ PROTIV PARTIZANA: Ostoja Mijailović je u sukobu interesa

Košarka -

Član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić izjavio je danas da Ostoja Mijailović ne može da bude predsednik Košarkaškog kluba Partizan jer je u sukobu interesa.

Košarkaški klub Partizan je za ponedeljak zakazao Skupštinu kluba na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo, a prema navodima beogradskih medija to će biti Ostoja Mijailović, privrednik iz Čačka.

Tim povodom danas se oglasio potpredsednik Fudbalskog kluba, koji je pozvao predstavnike košarkaške sekcije crno-belih da "još jednom razmisle da li je Mijailović pravo rešenje".

"Ustav Republike Srbije u članu 102, stav 3, navodi da narodni poslanik ne može biti poslanik u skupštini autonomne pokrajine, niti funkcioner u organima izvršne vlasti i pravosudja, ne može obavljati druge funkcije, poslove i dužnosti za koje je zakonom utvrdjeno da predstavljaju sukob interesa", naveo je Vuletić.

"Zakon o sportu u članu 33, stavu dva, tački tri, predvidja da članovi uprave sportske organizacije, uključujući i zastupnika, ne mogu biti lica koja vrše javnu funkciju kao ni lica koja vrše funkciju u organu političke stranke", dodao je on.

foto: Fonet

Vuletić je istakao da je "potencijalni kandidat za predsednika KK Partizan, Ostoja Mijailović, u belodanom dvostrukom sukobu interesa".

"Ostoja Mijailović je izabran za narodnog poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i kao takav obavlja javnu funkciju, pa bi njegov izbor za predsednika KK Partizan predstavljao flagrantno kršenje Ustava Republike Srbije i Zakona o sportu", naveo je Vuletić.

"S druge strane, ostaje u domenu misterije o kakvom je ekonomisti reč (kako neki mediji opisuju zvanje izvesnog Ostoje Mijailovića), premda plamti tanana nada da će KK Partizan još jednom razmisliti da li je baš ovo pravo rešenje za čelnog čoveka kluba trofejne tradicije. U suprotnom, biće jasno, po onoj narodnoj, da je žaba videla kako se konj potkiva, pa i ona digla nogu", zaključio je Vuletić.

Kurir sport, Beta, Foto: Dado Đilas; Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track