POKLON LEGENDAMA: Potpredsednik KSS Ana Joković uručila dresove Raziji Mujanović i Mari Lakić
Foto: KSS Prromo

sjajan gest

POKLON LEGENDAMA: Potpredsednik KSS Ana Joković uručila dresove Raziji Mujanović i Mari Lakić

Košarka -

Potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković prisustvovala je u nedelju 15. oktobra revijalnoj utakmici Jedinstvo – Željezničar u dvorani „Mejdan“ u Tuzli, povodom prijema nekadašnje reprezentativke Jugoslavije Razije Mujanović u FIBA „Kuću slavnih“.

Jokovićeva je Mujanovićevoj poklonila repliku dresa u kome je Raza igrala na Olimpijskim igarama u Seulu 1988. Dres Jugoslavije dobila je još jedna srebrna reprezentativka iz Seula Mara Lakić, koja je bila domaćin ove manifestacije…

foto: KSS Prromo

– Velika mi je čast što sam prisustvovala ovakvoj manifestaciji. Pošto sam mlađa Razu Mujanović nisam poznavala, ali čast mi je što sam, u ime Košarkaškog saveza Srbije i lično, mogla da joj čestitam ulazak u „Kuću slavnih“, što je, kako je rekla, vrhunac njene karijere. Poklonili smo joj dres repliku iz 1988. godine sa Olimpijskih igara u Seulu, kao i Mari Lakić… Volela bih da ženska košarka na nivou Bosne i Hercegovine krene uzlaznom putanjom i nadam se da će za Razu biti mesta u KS BiH i da krene putem kojim je Srbija krenula 2011. Kao što znate, Srbija je 2015. bila prvak Evrope, osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama i nadam se da će sve zemlje bivše Jugoslavije biti učesnice Evropskog prvenstva u Srbiji 2019 – rekla je Ana Joković.

foto: KSS Prromo

Kurir sport, Foto: KSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pet razloga zbog kojih je Zvezda poražena od Budućnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track