ALIMPIJEVIĆ PRED BARSELONU MOLI DELIJE: Ne poredite nas sa Zvezdom iz prošle godine
Foto: EPA / Valda Katnina

poruka navijačima

ALIMPIJEVIĆ PRED BARSELONU MOLI DELIJE: Ne poredite nas sa Zvezdom iz prošle godine

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević veruje u dobru partiju njegovog tima protiv košarkaša Barselone, uprkos velikoj snazi Katalonaca i odličnom startu sezone.

Trener Zvezde svestan težine zadatka, ali najavljuje mušku igru.

- Barselona je u ovom trenutku ima jedan od četiri najrespektabilnija rostera u ligi. Imaju šampionske ambicije, čak i prema Evroligi a to pokazuju time što su najuigranija ekipa i u najboljoj formi. To se vidi kroz špansko prvenstvo, gde su dominantno prošli kroz četiri kola, to se vid i u Evroligi, gde su naneli Panatinaikosu ubedljiv poraz. Ako uzmemo u obzir da su Navaro i Tomić 11. I 12. igrači, a oni su bili skoro nosioci prošle godine, to dovoljno govori - rekao je Alimpijević.

Zvezda je u prvom kolu izgubila od Žalgirisa, a onda i od Budućnosti u ABA ligi. Oba meča bila su na jednu loptu.

- S druge strane, moja ekipa imala je nešto više vremena da se spremi i odmori za ovu utakmicu. Očekujemo reakciju posle utakmice u ABA ligi. Protiv ovakvih timova su navijači važan faktor, koji nose domaći tim, koji izvlače iz nas i preko maksimuma. A, videli ste i sami koliko ta atmosfera i navijanje ne godi protivničkim ekipama - rekao je Alimpijević.

Prvu evroligašku utakmicu na domaćem terenu neće igrati Nemanja Dangubić, tako da Zvezda neće biti kompletna.

- To je već šesta utakmica u kojoj nismo u kompletnom sastavu, sa punim rosterom. Nedostatak energije zbog njegovog odsustva moraće da nadoknade igrači koji su tu. Imamo dovoljan broj igrača da to nadoknade i očekujem da pokažemo odgovornost pre svega u igri jedan na jedan protiv Barselone, koja je u tom segment najjača, kao i u šutu za tri poena - rekao je Alimpijević.

Trostruki uzastopni šampion Srbije i Jadrana promenio je letos ceo tim, a posle dva poraza trener i igrači su se našli na udaru kritika.

- Zaista čujem u poslednje vreme reči opterećenje i pritisak, a stalno zaboravimo da svi pogledi koji idu ka ovom timu, ljudi rade povučeni iskustvom i navikama iz prošle sezone. Mislim da sam to objasnio na početku, da se nepotrebno ovom timu stavlja teret da se poredi sa poslednjom godinom ciklusa Zvezde prošle godine - rekao je Alimpijević.

Kurir sport, Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track