SRPSKI TRENER ČINI ČUDA: Trivunović osvojio Superkup Švajcarske
Foto: Promo

Debi iz snova

SRPSKI TRENER ČINI ČUDA: Trivunović osvojio Superkup Švajcarske

Košarka -

Srpski košarkaški trener Mitar Trivunović je u svom debiju kao prvi stručnjak napravio pravo čudo u Švajcarskoj. Nekadašnji košarkaš Sloge, koji je kasnije nastupao za razne klubove širom Evrope, nedavno je osvojio superkup Švajcarske sa ženskom ekipom Vintertura.

Interesatno je da Trivunović paralelno trenira i mušku selekciju ovog kluba.

- Ovo je veliki uspeh za Vintertur jer smo u finalu superkupa pobedili Helios VS, ekipu koja je već nekoliko godina godina šampion i osvajač skoro svih kupova i koja je ubedljivo najača ekipa igrački i finansijski. Ove godine je ženska liga mnogo jača jer su se neke ekipe baš pojačale. Mi imamo ambiciju da budemo među prva četiri tima u ligi. Imamo tri inostrane košarkašice, dve Amerikanke i jednu Nemicu. Ženska ekipa je mnogo iskusnija od muške, ali i kvalitetnija, za Vintertur igraju dve reprezentativke. Jedna je kapiten Švajcarske, a druga igra za reprezentaciju Nemačke - priča Trivunović za Kurir.

Mitar Trivunović, foto: Privatna Arhiva

Dodaje da sa muškarcima ima zadatak da izbori opstanak u švajcarskoj ligi.

- Cilj je da se ne ispadne iz lige jer ne možemo da pariramo ekipama koje stoje bolje finansijski. Tim je sastavljen uglavnom od juniora i tri stranca kojima je to prva profesionalna sezona i koji dolaze sa koledža. Ostali igrači nisu imali nikakvu značajniju ulogu u svojim prethodnim timovima. Najvažnije je da kao mlad tim imamo mnogo potencijala i nadamo se da će kroz utakmice igrači sazrevati i da će to na kraju biti dovoljno da obezbedimo opstanak - zaključio je Mitar Trivunović.

Kurir/Predrag Gajić Foto: Promo, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track