SRBIN BRILJIRAO U SAKRAMENTU: Samo Danilović bolji od Bogdana
Foto: Fonet, AP

NBA

SRBIN BRILJIRAO U SAKRAMENTU: Samo Danilović bolji od Bogdana

Košarka -

Ljut sam na sebe što nisam postigao neke poene iz situacija iz kojih redovno dajem koševe, ali to je košarka

Bogdan Bogdanović trojkom je započeo debi u NBA ligi, bio je među boljima u porazu Sakramenta, a meč s Finiksom okončao je sa 12 poena. Samo je Predrag Danilović od srpskih košarkaša 1995. godine imao bolji debi u najjačoj ligi sveta - sa 15 poena u dresu Majamija protiv Klivlenda.

- Ljut sam na sebe što nisam postigao neke poene iz situacija iz kojih redovno dajem koševe, ali to je košarka. Nastaviću da radim i verujem u sebe. U drugom poluvremenu mi je malo ponestalo energije, potrebno mi je nekoliko utakmica da uđem u formu - skroman je bio Bogdan posle poraza od 115:117.

Najbolji meč u sezoni odigrao je i Nikola Jokić za svoje Denver Nagetse. Nakon što je prethodnu utakmicu bio bez poena, Jokić je u porazu od Vašingtona (109:104) postigao 29 poena.

Ipak, na kraju je ispao tragičar jer je njegova prestrogo dosuđena tehnička greška prelomila utakmicu. Jokić je trenera rivala Skota Bruksa zakačio laktom po ramenu dok su se mimoilazili na parketu prilikom prekida meča, a ovaj se zateturao i požalio sudijama.

Kurir / A. V.

Foto: Fonet, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko to bije Zvezdine igrače?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track