DRUGI PORAZ ZVEZDE: Evo kako je trener Alimpijević prokomentarisao neuspeh u Moskvi
Foto: euroleague.net

DEKONCENTRACIJA SKUPO PLAĆENA

DRUGI PORAZ ZVEZDE: Evo kako je trener Alimpijević prokomentarisao neuspeh u Moskvi

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je da je njegova ekipa dekocentrisano igrala u trećoj četvrtini i da to je, uz loš procenat realizovanih slobodnih bacanja, jedan od ključnih razloga poraza od Himkija.

"Uglavnom smo bili dobri u prvom poluvremenu, ali smo igrali dekocentrisano u trećoj četvrtini, možda nekih pet, šest minuta, ne znam tačno. Možda je to bio i najbitniji period utakmice. Za ovu utakmicu je bilo dovoljno da imas Himkija za protivnika", rekao je Alimpijević posle utakmice.

Crvena zvezda pretpela je večeras drugi poraz u Evroligi, pošto je na gostovanju izgubila od Himkija sa 78:85.

Ekipa Zvezde imala je samo 52 odsto ubačenih slobodnih bacanja, pošto je pogodila samo 10 od 19 šuteva.

"Takođe, druga stvar koja je jako bitna u utakmicama kao što je bila ova, je koncentracija kod izvođenja slobodnih bacanja, što mi danas nismo imali. Imamo mnogo manji budžet od ostalih, ali smo pokazali da možemo da igramo sa svima, posebno kada igramo kod kuće, gde su nam veće šanse za pobedu", rekao je Alimipijević.

Trener Himkija Jorgos Barcokas kazao je da je drugačiji pristup i agresivnija odbrana njegovog tima u trećoj četvrtini prelomilo utakmicu.

"Pričali smo u svlačionici na poluvremenu o našem pristupu. Bacili smo 20 minuta u prvom delu, igrali smo bez strpljenja i u odbrani nismo ništa uradili. Moramo da poradimo na pristupu, pogotovo u odbrani. Mislim da smo sve to uspeli u trećoj četvrtini. Bili smo znatno bolji u odbrani, što nam je donelo dobra rešenja u napadu. Na kraju smo lako pobedili, ali pristup u prvih 20 minuta je bio jako loš", rekao je Barcokas.

(Beta, Foto: euroleague.net)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko to bije Zvezdine igrače?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja