MUTA U ELEMENTU: Ko je tihi ubica, a kome treba više snage
Foto: Dragan Kadić

zadovoljan posle cibone

MUTA U ELEMENTU: Ko je tihi ubica, a kome treba više snage

Košarka -

Košarkaši Partizana su protiv Cibone (90:74) upisali petu pobedu u nizu u svim takmičenjima, četvrtu u ABA ligi, pa ne čudi što je trener Miroslav Nikolić ishvalio igrače, posebno Najdžela Vilijamsa-Gosa koji je zabeležio dabl-dabl (20 poena i 13 asistencija).

- On je miran igrač, tihi ubica. Ovaj drugi, Miler, eksplozivan je, brz, drži tempo. Nekada ih koristim i u paru. Kada su teže utakmice, u Evropi, onda rade zajedno, pa je jači prenos lopte, odmorniji smo, imamo bolji šut. Oni razigravaju mlađe koji nikada nisu igrali ABA ligu, njih čak osmorica. Sada nisam koristio Pecarskog, a malog Tadića jesam - kazao je Nikolić.

Nikolić ne krije da je očekivao jači otpor Cibone.

- Znali smo da je ovo vruć teren. Cibona je institucija i svakome je drago da igra ovde, a posebno da dobije utakmicu. Iznenadio sam se koliko smo lako dobili utakmicu. Očekivao sam mnogo jači otpor i drugačiju Cibonu. Moji momci su prvi put odigrali malo angažovanije u odbrani. Imamo problema sa defanzivom, ali ima ih i Cibona. Nama sada ide malo bolje. Želim da igram mnogo kontranapada i sekundarnih kontri. To je trend, pa ko je sposoban za to...

Za Partizan je debitovao centar Samardo Samjuels: upisao je 16 poena i 7 skokova!

- Malo smo manje dali poena jer smo doveli novog igrača koji je malo sporiji, nema još snage, ali, odigrao je svoju rolu odlično. Zadovoljan sam igračima i pobedom. Bilo bi još interesantnije da je tu bio i Miler - reka je trener crno-belih.

Kurir sport, Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Makabi skupo plaća uvredu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track