NBA ZVEZDE PREDLAŽU: Srbina za predsednika Amerike! Popović treba da zameni Trampa!
Foto: AP

Glasali bi za njega

NBA ZVEZDE PREDLAŽU: Srbina za predsednika Amerike! Popović treba da zameni Trampa!

Košarka -

Trener aktuelnog šampiona NBA Golden Stejta Stiv Ker i najbolji NBA igrač Stef Kari smatraju da Greg Popović, koji ima srpske korene, treba da bude predsednik Amerike.

Poznato je da trener San Antonija u nekoliko navrata oštro kritikovao aktuelnog predsednika Donalda Trampa, nazivajući ga kukavicom.

- Glasao bih za Popa bez oklevanja. Bio bi sjajan predsednik. Čuo sam za šale da se Popović kandiduje za predsednika, ali ja bih zaista glasao za njega. Iskrenost i integritet, to su dva ključna elementa koja osoba koja želi postati predsednik mora imati i to su dve vrednosti koje bi doneo Popović - rekao je Ker.

Sa njim se slaže i prva NBA zvezda Kari koji ističe da Greg ima veliku harizmu i da je takav čovek potreban zemlji.

- Pop je sjajan za NBA ligu i verovatno bi bio još bolji za našu zemlju - poručio je Kari.

Trener San Antonija Greg Popović i danas se u razgovorima diči srpskim korenima i ne retko se druži sa trenerima sa naših prostora, iznad svega Dušanom Ivkovićem.

Popović je pre mnogo godina svom školskom drugu Bilu Parselu na pitanje odakle je, odgovorio: "Odakle sam? Hm. Znaš li ko je otpočeo Prvi svetski rat?", upitao je Popović. "Da, znam, jedan Srbin je ubio austrougarskog nadvojvodu Ferdinanda", odgovorio je Parsel, a onda ostao začuđen sledećom rečenicom Grega Popovića: "E, pa ja sam ti ludi Srbin!".

Popo kako su legendarnog trenera zvali (danas se često upotrebljava nadimak Pop) je rođen 28. januara 1949. u Čikagu. Otac mu je bio Srbin, majka Hrvatica, a on je posle igračke karijere na univerzitetu napravio trogodišnju pauzu, pa 1973. počeo da radi kao asistent upravo sa studentima koji su igrali košarku za Vazduhoplovne snage SAD. Pre samostalnog posla u San Antoniju bio je asistent, a kako je nedavno pričao Žarko Paspalj, Popović je najzaslužniji što se on opredelio za odlazak u NBA. Greg Popović i danas prati dešavanja u našoj košarci i nekoliko puta je bio gost trenerskih seminara u Beogradu.

Kurir/Milan Nastić

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : OVO su sastavi timova koji će večeras braniti čast srpskog fudbala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track