ALIMPIJEVIĆ PECNUO NAVIJAČE: Atmosfera u Areni nije vatrena, nedostatak Delija nas je poremetio
Foto: KK Crvena zvezda

TRENER ZVEZDE RAZOČARAN

ALIMPIJEVIĆ PECNUO NAVIJAČE: Atmosfera u Areni nije vatrena, nedostatak Delija nas je poremetio

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je poisle poraza od Bamberga (69:75) u petom kolu Evrolige, da su slaba atmosfera, povrede i loš start uzroci poraza.

"Teško je igrati agresivnu odbranu "jedan na jedan" kada za dva ili tri minuta četvrtine uđete u bonus. A mi smo ušli dekoncentrisano i mislim da je atmosfera loše uticala na nas, jer nije bila vatrena kako smo navikli. A sa druhe strane, stvorila se atmosfera da je Bamberg lak protivnik i da smo favoriti kada igramo kući. Ali nije tako.

Imali smo probleme i sa povredom Antića i umotom Ročestija. Sa tim problemima teško je igrati agresivno. Tri četvrtine sveli smo >Nemce na 45 poena, ali smo u prvoj bili jako loši i to je to.

Trener Bamberga Andrea Trinkijeri je rekao:

"Ovde nije klako doći i igrati svoju igru. Rekao sam timu da se pobeđuje samo ako se bacaš po terenu i boriš se za svaku loptu. To je jedini način.

"Sada smo i mi i Zvezda u novom ciklusu i to je mnogo teško za trenera.

Pričamo i o Zvezdi i o nama. Danas ipak, treba reći da nije igrao Antić veteran, koji zna da se postavi, da napravi blok... To je bitan detalj. Ali nemojte zaboraviti da se ovakvi mečevi mogu dobiti samo ovako kako smo mi to uradili. Tvrdo i bez otvorene igre. Najvažnije je da shvatimo da bez muke nema pobeda", rekao je Trinkijeri.

Kurir sport, Foto: kkcrvenazvezda.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV DELIJE ZAKAZALE: Arena prazna, a duel Zvezde i Bamberga samo što nije počeo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track