TREĆA POBEDA: Mega nadigrala MZT u Skoplju
Foto: ABA Liga

ABA liga

TREĆA POBEDA: Mega nadigrala MZT u Skoplju

Košarka -

Košarkaši Mega Bemaksa pobedili su na gostovanju u Skoplju MZT sa 92:76 (32:14, 25:22, 13:17, 22:23) u poslednjoj nedeljnoj utakmici sedmog kola regionalne ABA lige.

Ekipa trenera Dejana Milojevića igrala je na veoma visokom nivou u prvom poluvremenu u kom je postigla 57 poena, uz visok procenat šuta iz igre. U pojedinim trenucima sredinom druge četvrtine Mega je imala i prednost veću od 20 poena, a maksimalno je vodila sa 25 poena razlike - 47:22.

MZT je do poluvremena delimično uspeo da ublaži zaostatak, da bi gosti iz Sremske Mitrovice ipak u trećoj četvrtini uspeli da se vrate na plus od 21 poena - 70:49. Domaćin je u tom trenutku krenuo u seriju od 16:0, kojom je prišao na samo pet poena zaostatka, ali je Mega ipak uspela da odbije napad i na kraju dodje do ubedljive pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Rebić sa 22 poena, dok je Kostja Mušidi postigao 18, a jedan manje ubacio je Dilan Enis.

U MZT-u istakao se Bojan Trajkovski sa 16 poena. Mega je šesta sa tri pobede i četiri poraza, dok je MZT na poslednjem, 12. mestu sa samo dva trijumfa iz sedam utakmica.

Kurir sport / Beta, Foto: ABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kokeza novi reprezentativac Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track