JASAN CILJ CRVENO BELIH U EVROLIGI: Nemanja, moraš izgubiti!
Foto: Fonet

Na pobedu

JASAN CILJ CRVENO BELIH U EVROLIGI: Nemanja, moraš izgubiti!

Košarka -

Košarkaši Zvezde večeras (20.45 TV Sport klub 1) u Malagi igraju meč 6. kola Evrolige protiv tima za koji nastupa reprezentativac Srbije

Košarkaši Crvene zvezde u 14 dana odigraće čak šest utakmica, a posle derbija večeras (20.45, TV Sport klub 1) sleduje gostovanje Unikahi u Malagi.

foto: Profimedia

Trener Dušan Alimpijević ističe da njegova ekipa ni u jednu utakmicu Evrolige ne ulazi kao favorit, pa je tako oprezan s izjavama i uoči ovog meča.

- Na nama je da iz svakog meča Evrolige izvučemo pouku, da to za nas bude jedna korisna škola i da te oscilacije svodimo na minimum, odnosno da ih izbacujemo koliko je to moguće. Mi zaista ni u jednu utakmicu Evrolige ne ulazimo kao favoriti. Čini mi se da su se očekivanja promenila posle skora 2-2, a voleo bih da imamo dobro razumevanje, jer Zvezda je na početku novog ciklusa, sa izmenjenim sastavom, u svakoj utakmici ide na pobedu, ali za tako nešto je potrebno da se mnogo stvari desi kako treba na samom terenu - istakao je Alimpijević.

Nemanja Dangubić svestan je da Zvezdu očekuje težak meč, napominjući da je njihov glavni igrač srpski košarkaš Nedović.

- Unikaha je u Evroligu krenula s pobedom, nakon toga je došlo do pada, ali sam siguran da je reč o timu koji ima velike ambicije. Igraju u jakom tempu, i to želimo i moramo da sprečimo, tranziciju sa dobrim spoljnim igračima, na prvom mestu tu mislim na Nemanju Nedovića, koji u napadu i poenterski igra veoma dobro - istakao je Dangubić.

ŠEST MEČEVA U 14 DANA

Partizan 6. novembar

Unikaha 10. novembar

FMP 12. novembar

CSKA 15. novembar

Olimpijakos 17. novembar

Zadar 20. novembar

Kurir / Milan Nastić

Foto: Fonet, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track