POSLE POBEDE NAD MEGOM: Evo čime su košarkaši Partizana iznenadili trenera Nikolića
Foto: Dragan Kadić

CRNO-BELI SLAVILI U SREMSKOJ MITROVICI

POSLE POBEDE NAD MEGOM: Evo čime su košarkaši Partizana iznenadili trenera Nikolića

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić izjavio je da je prijatno iznenađen reakcijom svoje ekipe u Sremskoj Mitrovici.

Crno-beli su savladali Megu u utakmici osmog kola ABA lige - 102:89.

"Ubitačan je tempo, igrači su me iznenadili što su smogli snage da odigraju ovu utakmicu. Energetski je bilo fenomenalno, moram da priznam da se nisam baš tome nadao", rekao je Nikolić, a onda pojasnio:

"Imali smo pakleni tempo - dva meča u Evrokupu i Crvena zvezda i evo sad posle tri dana još jedna utakmica".

Nikolić zna da mora još dosta toga da ispravi u igri svog tima.

''Mislim da Partizan igra sve bolje, igrači su dosta umorni i čestitam im na snazi koju su pokazali. Protok lopte je bio bolji nego obično, ali treba raditi i na skoku. Slabo zagrađujemo koš, tako da su oni imali neke priključke, ali smo igrali previše dobro u napadu da nisu imali šansu da nas dobiju", zaključio je Miroslav Nikolić.

Košarkaš crno-belih Vanja Marinković rekao je da je njegova ekipa ostvarila veoma bitnu pobedu nakon tri vezana poraza u svim takmičenjima.

"Važno nam je bilo da se dignemo posle te loše serije. Mega je sjajna ekipa, sa mnogo mladih igrača koji dosta trče i odlični su u skoku. Upravo su nam u skoku pravili mnogo problema imali su čak 23 skoka u napadu, što je previše. Ipak, najvažnije je da smo pobedili i već sada se okrećemo utakmici sa Albom koja je na programu već za tri dana", rekao je Marinković.

Trener Mege Dejan Milojević čestitao je Partizanu na zasluženoj pobedi.

"Jednostavno, bili su bolji. Mi smo odigrali lošu utakmicu, defanzivno smo bili veoma slabi, a kada je reč o napadu u jednom trenutku smo imali svega 15 odsto realizacije šuta za tri poena. To je razlog našeg poraza. Imali smo par situacija u kojima smo možda mogli da smanjimo razliku i vratimo se u meč, ali lopta nije htela u koš. Partizan je to kaznio i zasluženo pobedio", rekao je Milojević.

Njegov košarkaš Goga Bitadze ocenio je da Mega nije bila dovoljno agresivna u odbrani.

"Oni su to kažnjavali otvorenim šutevima, pa posle zaostatka od petnaestak poena nismo mogli da se vratimo u meč", naveo je gruzijski centar.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track