(VIDEO) NOVA BRUKA CRNO - BELIH: Partizan prokockao prednost i izgubio od Olimpije
Foto: ABA liga

ABA liga

(VIDEO) NOVA BRUKA CRNO - BELIH: Partizan prokockao prednost i izgubio od Olimpije

Košarka -

Košarkaši Partizana poraženi su od ljubljanske Olimpije (78:77) u 9. kolu regionalne ABA lige.

Izabranici trenera Miroslava Nikolića odigrali su najslabiju napadačku partiju ove sezone, ispustili su 10 poena prednosti sa poluvremena i zabeležili četvrti poraz u ABA ligi.

Strahinja Gavrilović bio je najefikasniji u Partizanu sa 17 poena, Najdžel Vilijams-Gos je ubacio 16, a Vanja Marinković 14 koševa. Kod gostiju su se istakli Jan Špan sa 20 i Devin Oliver sa 16 poena.

Prva četvrtina

Vanja Marinković je ubacio prvu dvojku na meču, posle minut i po igre. Partizan je posle trojke Andrića i Vilijamsa Goa na pola prve četvrtine vodio 11:4. Odličnu odbramnu Partuzan je nagradio novom trojkom (Marinković), tako da su domaći već na startu stekli 10 poena prednosti.

Partizan je do kraja četvrtine imao prednost, odlično koristio promašaje gostiju, pa je posle 10. minuta na semaforu stajalo 20:9 za domaći tim.

Druga četvrtina

Olimpija je na startu druge deonice trojkama Hrovata i Badžina došla do daha i smanjila na 24:19. Trener Nikolić je zbog toga zatražio minut odmora.

Olimpija je serijom 13:2 i kombinovanom odbranom uspela da se vrati u utakmicu, a seriju gostiju prekinuo je Novica Veličković. Prvi deo druge četvrtine beležili su promašaji Partizana, ali i sjajna blokada Stevanovića.

Stevanović je do kraja poluvremena koje je Partizan rešio u svoju korist (45:35) uspeo još jednom da blokadom zaustavi gostujuće košarkaše.

Treća četvrtina

Olimpija je bolje počela drugo poluvreme, pa je posle tri minuta igre bilo 49:45 za Partizan, koji ima potpunu dominaciju u skoku, ali ne uspeva da je materijalizuje.

Olimpija se mučila na startu meča, a zatim je uspela da do 25. minuta ubaci čak osam trojki. Nezaustavljiv je bio Špan, koji je u 27. minutu peomašio šut za vođstvo gostiju. Minut i po kasnije Ljubljančani su prvi put poveli 57:566, a u tom periodu Partizan nije mogao da ubaci ni slobodna bacanja (Veličković je promašio dva). Zato i ne čudi što je Olimpija posle 30. minuta vodila 61:58.

Četvrta četvrtina

Partizan je u 32. minutu imao 32 skoka u napadu, a gubio je 62:63! To govori da je ekipa trenera Nikolića promašila mnogo "zicera". Sve to malo je napomestio Marnković trećom trojkom za 65:63, sedam minuta pre kraja.

U želji da igraju brzo košarkaši Partizana prave mnogogrešaka. tako je i Najdžel Vilijams Gos nešto više do pet minuta pre kraja u kontranapadu napravio faul u napadu. Rezultat je i dalje bio 66:65 za Olimpiju.

Nešto manje od četiri minuta pre kraja Najdžel Vilijams Gos je doneo Partizanu dva poena prednosti 68:66. To je kratko trajalo pošto je Oliver pogodio trojku. Jedanaestu za Olimpiju.

Na drugoj strani gavrilović je sa dva penala došao do 13 poena i 11 skokova. Uz dve sjajne blokade.

Sve to dva i po minuta pre kraja nije donelo ništa Partizanu, pošto je Oliver ubacio drugu vezanu trojku za 72:71. Očekivala se nova drama. Bubnić je potom dvojkom doneo Olimpiji plus 3 (74:71).

Gavrilović je brzo pogodio zicer za Partizan. Domaći tim se odbranio, ali potom nije uspeo da poentira. Vilijams Gos je promašio, da bi posle faula Veličkovića Špan ubacio prva bacanja 76:73.

Gavrilović je 59 sekundi pre kraja ubacio dva penala, a Vilijams Gos je 41 sekundu pre završetka pogodio zicer za 77:76 za Partizan. Olimpija je promašila dva šuta, ali su njeni igrači dva puta uspeli da osvoje loptu da bi 19 sekundi pre kraja Lorbek ubacio dva bacanja 77:78 za goste.

Užasno loš napad Partizana, u kom je Najdžel Vilijams Gos dugo vodio loptu u mestu, da bi Veličković promašio šut.

Tok meča

Trener košarkaša Partizana Mirosav Nikolić kaže da je utakmica protiv ljubljanske Olimpije prilika da se njegov tim psihološki podigne posle ubedljivog poraza od Albe u utorak.

"Utakmica je veoma važna za nas da se malo psihološki dignemo. Očekujem da zategnemo odbranu i budemo mnogo bolji. Veoma je važno da pred pauzu presečemo dobrom igrom, dobrom odbranom i dobrim kontranapadima", istakao je Nikolić za klupski sajt.

Kapiten crno-belih Novica Veličković naglašava da ishod duela sa Olimpijom u mnogome zavisi u kakvom raspoloženju će dočekati reprezentativnu pauzu.

"Svi mi koji izađemo na teren ne smemo ni jedne sekunde da zaboravimo čiji dres nosimo i za koliko vernih navijača se borimo. Od mene kao najstarijeg pa do najmlađeg Pecarskog, treba da znamo da ne postoji "lako ćemo", već da za svaku loptu grizemo kao da nam od nje život zavisi. Ako pokažemo borbenost koja mora da bude zaštitni znak igrača Partizana, znamo da će i publika da nas nosi do pobede", izjavio je Veličković.

Utakmica između Partizana i Olimpije igra se u subotu od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport, Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track