RADMANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Zvezda je bila i ostala moj san!
Foto: Profimedia

Ljubav prema crveno-belima

RADMANOVIĆ OTVORIO DUŠU: Zvezda je bila i ostala moj san!

Košarka -

Nekadašnji košarkaš reprezentativac i član velikog broja NBA klubova Vladimir Radmanović otkrio je da je za njega najveće dostignuće bilo kad je obukao dres Crvene zvezde.

Od kada je završio karijeru, Radmanović ne voli da se eksponira u javnosti, ali svaki odlazak u Rusiju koristi da priča sa tamošnjim novinarima. Tako je u razgovoru za kazahstanski sajt na ruskom jeziku Prosport pričao o svom životu.

- Kad sam počeo da treniram, imao sam priliku da na delu vidim neke fantastične igrače iz svoje zemlje. Svake godine sam postajao bolji, a onda sam obukao dres Crvene zvezde. Tako sam ispunio san i odlučio da odem i pokorim NBA ligu - rekao je Radmanović.

Tokom karijere Radmanović je igrao s nekim od najboljih košarkaša - od Kobija Brajanta, preko Stefa Karija, do Reja Alena, Paua Gasola...

- Najjači utisak na mene su ostavili Kari i Brajant. Oni su igrači potpuno drugačiji od drugih. Brajant je poseban, neverovatan atleta, ludački nadaren - rekao je Radmanović.

A. R. - Foto: Profimedia

NBA početak

NI REČ ENGLESKOG

Nepisano pravilo u NBA ligi je da stariji košarkaši zbijaju šale s novajlijama, ali to nije bio slučaj s Vladom Radmanovićem.

- Tako nešto se meni nikad nije desilo. Razlog je vrlo jednostavan. Moj nivo engleskog jezika u vreme dolaska u SAD bio je jako loš. Nisam razumeo mnogo toga, a stariji igrači nisu želeli da zbijaju šale na moj račun - otkrio je Radmanović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track