(VIDEO) SRBINU PUKAO FILM: Jokića bez razloga isključili, trener Denvera hteo da se obračuna sa sudijom!
Foto: Printskrin / You Tube

nije mogao da izdrži nepravdu

(VIDEO) SRBINU PUKAO FILM: Jokića bez razloga isključili, trener Denvera hteo da se obračuna sa sudijom!

Košarka -

Nikola Jokić je isključen na utakmici protiv Los Anđeles Lejkersa posle burne reakcije, a možemo reći sasvim ne zasluženo.

Denver Nagetsi su došli u "grad anđela" kao favoriti posle odlične partije protiv Nju Orleansa kojima su ubacili čak 146 poena, ali podmlađena ekipa LA Lejkersa došla je do ranog vođstva, da bi u 6 minutu druge četvrtine došlo do skandala.

Naime, Jokić je dva puta bio fauliran dok je pokušavao da postigne koš, ali sudije su ostale neme. Kada su Lejkersi uzeli loptu i krenuli u napad, sudiji Rodniju Motu se isprečio trener Denvera, Majk Meloun tražeći objašnjenje zašto nije dosudio ličnu grešku nad srpskim centrom.

foto: Printskrin / You Tube

Sudija je odmah pokazao isključenje treneru gostiju zbog ulaska na teren i raspravom sa sudijom, a onda se arbitar okrenuo ka Nikoli Jokiću i dosudio i njemu isključenje jer je srpski centar verbalno protestovao na ovakvu odluku.

Američki mediji, su mahom podržali isključenje Melouna, ali Jokićevo isključenje su ocenili diskutabilnim, jer se zbog ovakve reakcije Jokića eventualno se može dobiti tehnička , a nikako isključenje. Čelni ljudi NBA lige će dodatno pregledati snimak pre nego što odluče o eventualnoj suspenuziji našeg košarkaša.

Za 11 minuta koliko je proveo na parketu, Nikola Jokić je postigao šest poena, šutirajući 1/5 za dva, a pritom je ostvario i šest sokova, te po asistenciju i osvojenu loptu.

Lejkersi su na kraju trijumfovali (127:109), a do učinka 7-10, što im je najbolji skor u poslednjih pet sezona, došli su uz trip-dabl učinak Lonza Bola (po 11 poena i asistencija, uz 16 skokova), te 21 poen Bruka Lopeza koji se razigrao u Jokićevom odsustvu, kao i 17 poena novajlije Kuzme.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: printskrin Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Deset činjenica koje niste znali o Nikoli Jokiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track