ALIMPIJEVIĆ NEMA DILEMU: Zvezda je mlad tim i jasno je da će u martu igrati bolje nego što je bilo u oktobru
Foto: KK Crvena Zvezda

trener zvezde TRAŽI STRPLJENJE

ALIMPIJEVIĆ NEMA DILEMU: Zvezda je mlad tim i jasno je da će u martu igrati bolje nego što je bilo u oktobru

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Baskonije 81:85 u meču 9. kola Evrolige, koji je igran u beogradskoj Areni, pred 5.500 navijača, koji su prvo gledali duel fudbalske Lige Evrope BATE Borisov - Crvena zvezda (0:0), a zatim tokom košarkaškog meča skandirali ime generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Crvena zvezda, kojoj je ovo peti uzastopni poraz, je ostala na dve pobede, dok je Špancima ovo četvrti trijumf.

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević posle meča je istakao:

"Odigrali smo mnogo bolje drugo poluvreme, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi iskusan tim Baskonije, koji je kaznio sve naše greške. Bilo je bolje nego u nekim ranijim utakmicama. Mi jesmo mlad tim u građenju, ali moramo što pre da naučimo kako da eliminišemo greške koje se ponavljaju. Posebno kada se igra u "piku". Tu imamo prostora da napredujemo. Ali protiv Baskonije sa "malim" centrom to je jako teško braniti, jer ako povećate rotaciju rizik je "rol", ako je smanjite problem je šut...

Reč dve o mladim igračima.

"U odsustvu Antića, raduje me da se mladi igrači pojavljuju i rastu. Nismo bili bez energije, a Davidovac je pokazao da može da igra, ali u ovom momentu nije mogao više. Bilo ga je svuda po terenu i to je dobro. Pero Antić je imao neodložne porodične obaveze i morao je da putuje za Skoplje. Imamo mlade igrače, Lesor je 1995. godište. Feldinova uloga je drugačije. Sada je važno da nam nosioci uđu u kontinuitet, koji će na utakmicama pratiti dva, tri mlada igrača. Kada to uspemo, onda će naša igra biti daleko bolja. Nema mesta kukanju i priči o budžetu, ali je jasno da ne možemo u oktobru biti bolji nego što ćemo biti u martu", zaključio je Alimpijević.

Trener Baskonije Pedro Martinez je kazao:

"Važna pobeda u gostima. Igrali smo dobro 25. minuta posebno u napadu, ali u trećem kvartalu smo imali previše izgubljenih lopti. Ispali smo iz ritma.To je dozvolilo Zvezdi da se odbranom vrati u meč, ali mi smo se sabrali na vreme i uspeli da ostvarimo trijumf koji će nam značiti, posebno što moramo da menjamo mentalitet i postanemo pobednička ekipa."

Kurir sprort / Foto: kkcrvenazvezda.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Pa dokle bre? Sudija Anđelovski ponovo na terenu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track