(VIDEO) POBEDA ZA HARISA BRKIĆA: Partizan sa novim trenerom Nenadom Čankom rasturio MZT, trijumf posvetio tragično stradalom košarkašu
Foto: ABA liga

prekinut niz poraza

(VIDEO) POBEDA ZA HARISA BRKIĆA: Partizan sa novim trenerom Nenadom Čankom rasturio MZT, trijumf posvetio tragično stradalom košarkašu

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su MZT (112:94) u meču 12. kola ABA lige, čime su predvođeni novi trenerom Nenadom Čankom prekenuli niz od devet poraza u deset poslednjih mečeva u regionalnom takmičenju i Evrokupu.

1 / 5 Foto: ABA liga

Crno-bela šok terapija nastala smenom trenera Miroslava Nikolića i dolaskom Nenada Čanka dala je rezultat. Partizan je u prvih 20 minuta duela sa makedonskim timom odigrao skoro savršeno. Predvođen Aleksandrom Aranitovićem domaći tim je u prve dve deonice ubacio osam trojki i posle uvodnog zaostatka, potpuno razbio ekipu iz Skoplja.

Drugi deo bila je samo formalnost, istakao se Mihajlo Andrić koji je takođe došao do pet pogođenih trojki, da bi MZT pripretio sredinom treće četvrtine, kada je prepolovio razliku.

Ipak, Partizan je ponovo zategao odbranu i rutinski priveo meč kraju.

U ekipi Partizana najefikasniji bili su Andrić sa 29, Aranitović i Miler sa po 17 poena, dok su kod gostiju bolji od ostalih Trajkovski sa 20, Sokolov sa 14 i Lalić sa 13 poena.

Prva četvrtina

MZT je na startu poveo sa 5:0, a prve poene za Partizan postigao je Vilijams Gos sa linije slobodnih bacanja. Partizan je prvi put poveo u četvrtom minutu posle trojke Vilijamsa Gosa i bacanja Andrića bilo je 13:10.

Tri minuta pre isteka prve četvrtine Partizan je vodio 20:16, a Aleksandar Aranitović je pogodio dve trojke. Problem za trenera Čanka mogle bi biti dve lične Đoka Šalića.

Partizan je olično odigrao prvu deonicu ubacio je čak 32, poena i na prvi odmor otišao sa 13 poena prednosti.

Druga četvrtina

Partizan potpuno dominira. Aranitović pogađa, asistira, MZT za to nema rešenje, pa je Lukajić već iskoristio oba minuta odmora na koja ima prvao u prve dve četvrtine.

Partizan je veoma raspoložen. Za četvrtinu ipo ubacio je 50 poena, a Aranitović je pogodio četiri vezane trojke.

U jednom trenutku Grobari su počeli da skandiraju ime pokojnog ljubimca Harisa Brkića, koji je ubijen 15. decembra 2000. godine.

Partizan je ubacio 8 trojki iz dvanaest pokušavaja (četiri Aranitović), igrao je brzo, delovao probuđeno, što je izazvalo oduševljenje navijača po isteku dvadesetog minuta. Na semaforu je pisao Partizan - MZT 69:42

Treća ćetvrtina

Tamo gde je stao u prvom delu, Partizan je nastavio i na startu treće deonice. Crno-beli u prvih pet minuta imali i 30 poena prednosti.

Trajkoviski je serijom pogodaka uspeo da zaostatak MZT-a spusti na 19 poena (82:65) u 27. minutu.A bilo je 80:48.

MZT je šutem za tri poena uspeo da se koliko toliko vrati u duel, ali je na isteku trećeg kvartala Partizan vodio 88:70.

Ćetvrta četvrtina

Partizan je nešto manje od šest minuta pre kraja ubacio više od 100 poena i definitivno je jasno da će ovo biti jedna od efikasnijih utakmica ne samo sezone već i u istoriji ABA lige.

Do kraja meča domaći su uspeli da ubace 112 poena, što nije ovosezonski rekord pošto je u pobedi nad Igokeom Partizan ubacio 117 poena.

Tok meča

Duel Partizana i MZT-a iz Skoplja u 12. kolu ABA lige biće i debi novog trenera crno-belih Nenada Čanaka koji je na klupi zamenio Miroslava Nikolića, koji je smenjen upravo zbog serije poraza u ABA ligi i Evrokupu.

Novi trener očekuje veliku podršku navijača koja može biti presudna za ishod večerašnje utakmice.

„Očekujem da damo maksimum energije u ovom trenutku i iskreno se nadam podršci navijača. Nadam se da će prepoznati momenat u kom se ekipa nalazi i da će nam davati vetar u leđa svih 40 minuta, bez obzira na rezultat u datom trenutku", izjavio je Čanak pred večerašnju utakmicu.

Utakmica košarkaša Partizana i MZT-a iz Skoplja počinje u 19.00 u dvorani"Aleksandar Nikolić".

Kurir sport, Foto: ABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! HULIGANI VAZNIJI OD SPORTISTA, DOKLE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track