DUŠKO VUJOŠEVIĆ ZA KURIR: Od Partizanovog duga moram na transplantaciju
Foto: Dado Đilas

Ekskluzivno: Bivši trener Partizana o dobijenom sudskom sporu sa crno-belima

DUŠKO VUJOŠEVIĆ ZA KURIR: Od Partizanovog duga moram na transplantaciju

Košarka -

Trofejni trener otvoreno priča o novcu koji mu voljeni klub duguje i ističe da su mu ta primanja, koja je zaradio još pre sedam godina, neophodna za lečenje od šećerne bolesti

Bivši trener Partizana Duško Vujošević dobio je sudski spor o dugu koji prema njemu imaju crno-beli, a kaže da mu je novac potreban za lečenje i život porodice.

Vujošević smatra da je sramota za Partizan što je prinuđen da zaradu naplaćuje na ovaj način i tvrdi da je u pitanju igra koju su mu smestili kako bi ga prikazali nemoralnim i čovekom koji radi o glavi klubu kome je doneo pregršt titula. Klub mora da mu isplati ratu od 113.000 evra, koja kasni već dve godine.

- Drago mi je zbog Javnog servisa što je saopštena tako važna vest. Iz Partizana sam oteran kada je iz vrha države saopšteno da klub neće dobiti niti jednog sponzora dok sam ja tu. Bio sam spreman i da radim besplatno, ali nisam bio spreman da me oteraju besplatno. Dugovale su mi se velike pare jer sam se iracionalno ponašao, kako nije bilo novca za isplatu igrača, ja sam njima dao prednost, vrlo malo od mojih ugovora sam naplaćivao i dug se povećavao - kaže Vujošević za Kurir i dodaje:

foto: Fiba

Stvorio sam mnogo moćnih neprijatelja

- Zahvaljujući Mišku Ražnatoviću, dug je podeljen na pet rata bez kamata, gde su odbili sve kazne, pa čak i telefonske račune.

On tvrdi da je njegova tužba namerno izdejstvovana.

- Prepoznao sam strategiju da se ja isprovociram, da napustim Partizan i da ispadnem taj koji napušta klub u teškoj situaciji. Ja sam na braniku ostao do kraja, žrtvovao se, a uostalom, doveo sam ih u poziciju da oni urade ono što žele i da ne bude nejasnih stvari. Svrha vlasti je bila intencija, da ljudi Partizana urade tu izdaju, da pokušaju da izdejstvuju da ne budem isplaćen. Vrhunac igre je da, ako već dođe do isplate, to bude sudskim putem. Tako bi javnosti mene predstavili nemoralnim. A javnost do koje mi je stalo zna da sam se borio za interese Partizana. To sam javno iznosio i stvorio veliki broj moćnih neprijatelja, pa i iz vladajuće stranke, koja je preuzela ovaj Partizan. Odlučuju o kadrovanju u klubu, a ta velika mudrost, ma koliko ona velika bila, ne može da bude surogat za pare. Oni moraju da vode računa o tako velikom klubu, treba i finansijski da ga pokriju, njegove dugove i obaveze. Odavno sam upozoravao šta će se desiti s Partizanom, i uopšte mi nije drago što sam tačno predvideo.

foto: Dado Đilas

Ovako i kum Tumbas može da vodi klub

Na pitanje da li je novi predsednik kontaktirao s njim, Vujošević kaže:

- Nije, ali to ništa ne bi promenilo, jer ja sam novac zaradio pre sedam godina. On je najavljivao u medijima i bilo mu je važno da u javnosti prikaže kako je korektan. Mislio sam da se radi o ozbiljnom čoveku čim je član Napredne stranke. Da je uzimajući klub preuzeo obaveze i da nije ušao u tamnu komoru. Verovao sam da je tačno znao koje obaveze klub ima i da ima sposobnosti to da reši. Ne samo svojim parama. A ne da je rešenje samo bankrot. BAT ne priznaje bankrot, a bankrot može da uradi i moj kum Miša Tumbas.

foto: PrintScreen

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović naveo je da je Vujošević uslovio klub da 113.000 evra mora da bude isplaćeno u narednih sedam dana.

- Naplaćujem novac od rata koje kasne više od dve godine, a to je trebalo da dobijem pre sedam godina, tako da ja ne dajem rok od sedam dana, to su pare od kojih živim i od kojih se lečim, i od kojih treba, u krajnjoj liniji, da odem na transplantaciju bubrega. Pokušavam da povratim zdravlje. Smatram novim nemoralnim gestom ovog Partizana, a njega ne povezujem s onim za koji sam se žrtvovao i borio, da se u javnosti trči i iznosi da ja treba da dobijem novac preko BAT. To je njihova sramota. Da ne pominjem kako su slali dopise BAT da su postigli dogovor sa mnom kako bi dobili dvadesetak dana više da im račun ne bude blokiran.

Tužiću ih opet ako budu kasnili!

Vujošević ima još jednu jaku poruku:

- Odmah najavljujem, naredna rata, koja po planu dolazi 1. septembra 2018, ako jedan dan bude kasnila, tužiću ih BAT sa potpunim moralnim zadovoljstvom, jer to što rade prelazi sve granice. Od načina na koji sam oteran, preko pokušaja plasiranja priča kako su uzimane neke pare, pa do toga da, svaki put kad potražujem dug, nije kriv onaj što treba da ispuni obaveze nego ja. Ja nisam izdao Partizan.

Nije sve tako crno

PODRŽAVAM ČANKA AKO IMA PRAVU STRATEGIJU

Partizan je u međuvremenu promenio trenera, a nekadašnji strateg crno-belih podržava okretanje stvaranju mladih igrača.

- Novi stručni štab sa Nenadom Čankom, ukoliko zaista imaju strategiju da razvijaju mlade igrače, a da stranci pristanu da budu u funkciji razvoja tih mladih igrača, ima moju podršku - rekao je Vujošević.

Predrag Gajić - Foto: Dado Đilas, PrintScreen; Fiba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track