VIŠE OD HILJADU DEVOJČICA NA TRENINZIMA: Pokret Marine Maljković proslavio drugi rođendan
Foto: Kurir sport

Na redovnim besplatnim treninzima košarke hiljadu devojčica

VIŠE OD HILJADU DEVOJČICA NA TRENINZIMA: Pokret Marine Maljković proslavio drugi rođendan

Košarka -

Pokret za žensku košarku Marina Maljković proslavio je drugi rođendan.

Sportsko udruženje koje je osnovala Marina Maljković u prethodne dve godine napravilo je veliki iskorak u promociji ženske košarke, kako u Beogradu, tako i u Srbiji i uspelo je da aktivira hiljadu devojčica da redovno trenira košarku.

Projekat „Besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta“ sprovodi se na čak 17 lokacija u Beogradu i Srbiji uz pomoć lokalnih samouprava, kao i Telekoma Srbija, Rode, Adiko banke i Koka kole HBC.

-Žao mi je što zbog obaveza nisam u mogućnosti da budem sa mojim malim košarkašicama na drugi rođendan i zato im šaljem velike pozdrave iz Turske. Veoma sam ponosna na njih što su redovne na treninzima, što imaju odlične ocene u školi i što se ponašaju primerno uvek i svuda, baš kako ih mi u Pokretu učimo. U nama će imati veliku podršku u košarkaškom razvoju - istakla je Marina Maljković.

Povodom rođendana organizovane su manifestacije u SROC "Vračar" i SC "Olimp" na kojima predsednici opština Vračar i Zvezdara prof. dr Milan Nedeljković i Miloš Ignjatović devojčicama uručili opremu za trening.

Specijalna gošća na druženju sa malim košarkašicama bila je Nataša Kovačević. Ona je u ime fondacije "Nataša Kovačević", a u saradnji sa Vukotić medijom devojčicama iz Pokreta poklonila autobiografske knjige "Koraci".

U poslednjoj nedelji 2017. godine besplatni treninzi će se prema redovnom rasporedu održati u osnovnim školama Kralj Petar I i Vladislav Ribnikar, a Pokret sa radom nastavlja na svih 17 lokacija posle novogodišnjih i božićnih praznika.

Kurir sport

Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ONI SU SLOBODNI. Hoće li doći u Zvezdu i Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja