ZVEZDIN POHOD NA ISTANBUL: Srušiti Efes i mrskog trenera Ergina Atamana
Foto: KK CZ

EVROLIGA

ZVEZDIN POHOD NA ISTANBUL: Srušiti Efes i mrskog trenera Ergina Atamana

Košarka -

Crveno-beli će u meču protiv ekipe koju vodi trener koga Zvezdini navijači ne vole pokušati da zadrže šanse za plasman u top 8

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće danas (18.30, Sport klub 1 ) da pobede Efes u Istanbulu u 17. kolu Evrolige i tako se uključe u trku za plasman među osam najboljih koji idu u drugu fazu takmičenja.

foto: EPA

Igrač crveno-belih Džejms Feldin ističe da su crveno-beli s puno samopouzdanja otišli na teško gostovanje i da će to biti drugačija utakmica nego što je bila ona u Beogradu.

- Idemo u Istanbul da odigramo dobro. Oni imaju novog trenera, doveli su novog igrača, prekinuli su saradnju s nekima. To je, dakle, novi tim, moramo da budemo spremni za njihove atlete, za drugačiju igru. Ova utakmica će biti potpuno drugačija od one u Beogradu, ali naš pristup treba da ostane isti kao na ostalim utakmicama Evrolige, da igramo čvrsto, u visokom ritmu. Imamo puno samopouzdanja, znamo šta je potrebno da učinimo da bismo pobeđivali i na gostujućem terenu i kod kuće. Ovo je novi test i spremni smo za njega - rekao je Feldin.

foto: KK CZ

Trener Zvezde Dušan Alimpijević ističe da su dosta promenili tim u odnosu na njihov prvi okršaj.

- Ono što se dogodilo u međuvremenu u Efesu jeste promena trenera, ali i promena uloga igrača. Prvo, nešto drugačija rola Lida i Vladimira Štimca, takođe, Derik Braun se tada vraćao posle povrede, a sada je nosilac igre. Zato ne mislim da će ova utakmica po bilo čemu biti slična onoj koju smo odigrali u Beogradu, igraju drugačije i sigurno novi trener želi da promeni određene stvari u svom timu - rekao je Alimpijević.

Kurir / M. N.

Foto: KK CZ, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVAKO izgleda put Zvezde i Partizana do prvog i četvrtog mesta u ABA ligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track