(VIDEO) VELIČKOVIĆ I VILIJAMS GOS ZA NASTAVAK POTERE ZA MORNAROM: Partizan posle drame savladao Igokeu i ostao u trci za plej-of
Foto: ABA Liga

ABA liga

(VIDEO) VELIČKOVIĆ I VILIJAMS GOS ZA NASTAVAK POTERE ZA MORNAROM: Partizan posle drame savladao Igokeu i ostao u trci za plej-of

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su u Laktašima Igokeu (74:67) i tako nastavili trku za Mornarom u borbi za plasman u plej-of ABA lige.

Crno-beli su meč prelomili trojkom Najdževa Vilijamsa Gosa u poslednjem minutu, posle koje je Veličković sa dva penala 36 sekundi pre kraja gostima doneo pet poena prednosti

Gos potom sa linije penala rešava svaku dilemu i postavlja konačan rezultat.

Najefikasniji je bio upravo Novica sa 25 poena, dok je Rikić dao 15 na drugoj strani.

Mornar trenutno čuva to poslednje mesto koje vodi u doigravanje sa skorom 9-7, dok crno-beli imaju 8-8.

Prva četvrtina

Gagić je upisao prve poene na meču i to tako što je dva puta uzastopno uspeo da poentira. Na drugoj strani Šibalić je uzvratio trojkom. U prva tri minuta igralo se efikasno, a gosti su vodili 9:5.

Četiri minuta pre kraja prvog poluvremena Igokea je uspela da smanji na 12:11, ali ne i da preokretom kazni nešto lošiji napad Partizana. Ono što nisu uspeli tada domaći su uradili dva minuta pre kraja prvog kvartala kada je Milošević pogodio zicer nakon ofanzivnog skoka. partuizan nikako da nađe dobro rešenje u napadu. Prva četvrtina završena je rezultatom 15:15.

Druga četvrtina

Veličković je prvim poenima u drugom kvartalu vratio prednost na stranu Partizana, koji je posle bacanja i kontre Aranitovića, imao do tog trenutka najveću prednost 23:17 u 14. minutu.Minut kasnije nakon nesportske greške Radivojevića, prednost gostiju je otišla na devet poena 27:18.

Igokea je tada došla do nekoliko lakših poena, dok Partizan ima problem u šutu sa distance. Domaći su tri minuta pre poluvremena smanjili na 30:27 pa je Čanak tražio minut odmora.

Na isteku 18. minuta Igokea je posle koša Lija povela 32:30. Partizan se nikako ne snalazi na kombinovanu odbranu Igokee, koja je u seriji 14:0.To je prekinuo Vilijams Gos posle odlične blokade Marinkovića. Pluvreme koje su obeležile serije na obe strane je završeno vođstvom tima iiz Laktaša 38:34.

Treća četvrtina

Andrić i Ljubičić su postigli prve poene za oba tima u nastavku meča. U prvih 5 minuta drugog poluvremena videli smo mnogo promašaja na obe strane terena, što je dovelo do vođstva Igokee 45:40.

Sudije us pustile da se igra na oba dela terena, što je Partizan iskoristio da sa četiri vezana poena, po dva Aranitovića i Veličkovića, približi na 45:44. U 29. minutu Veličković je pogdio trojku za goste, koji su opet stekli prednost 47:45. Partizan je u tzrećem kvartalu na krilima Veličkovića i Šalića bio u velikoj seriji 16:0, što mu je pred poslednji kvartal donelo prednost 45:56.

Četvrta četvrtina

Partizan je u prva četiri minuta uspeo da odoli napadima Igokee. Utakmica je ušla u ritam koji je potpuno odgovarao gostima, koje je maestralno vodio kapiten Veličković.

Đorđe Gagić je posle dosuđene pete lične greške, zbog nesportskog gesta dobio i tehničku. To kao da je trglo tim Igokee, koje posle poena Ljubičića tri minuta pre kraja prišao na 63:59.

Veličković je na drugoj strani pogodio dva penala, pa se u poslednja dva minuta posle poena Radivojevića ušlo sa 65:62 za Partizan. Nešto manje i po pre kraja Šibalić je posle tri bacanja izjednačio na 65:65.

Vilijams Gos je pogodio trojku, a zatim je Veličković sa dva penala 35 sekundi pre kraja doneo Partizanu plus pet 70:65.Od toga se domaći do kraja nisu oporavili, pa su crno-beli ostali u trci za olasman u plej-of.

Tok meča

Crno-beli imaju veliki motiv da pobede u ovom meču jer se bore za četvrtu poziciju i učešće u plej-ofu, ali i težak zadatak, možda ne toliko zbog snage protivnika koliko zbog svoje neubedljive igre.

"Pokušaćemo da pobedom ostanemo u trci za 4. mesto. Čeka nas utakmica protiv iskusne ekipe koja je pojačana Amerikancem Artisom", rekao je Nenad Čanak, trener Partizana.

Partizanu je posao dodatno zakomplikovala ekipa Mornara, koja je sinoć pobedila Olimpiju u Baru sa 101:81.

Crnogorski klub je ostvario devetu pobedu i sada uz utakmicu više ima dva trijumfa više od prvih pratilaca FMP i Partizana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track