SRBIN PRAVI ČUDA U EVROPI! ŠTA TO BEŠE PORAZ? Saša Obradović vezao 22 pobede!
Foto: Profimedia

SJAJNI REZULTATI SRPSKOG TRENERA

SRBIN PRAVI ČUDA U EVROPI! ŠTA TO BEŠE PORAZ? Saša Obradović vezao 22 pobede!

Košarka -

Naš košarkaški stručnjak ostvario fenomenalnu seriju s ruskom Lokomotivom, koja pretenduje da osvoji Evrokup i najozbiljnije parira moskovskom CSKA u prvenstvu

Košarkaši Lokomotive Kubanj, koje sa klupe uspešno predvodi srpski stručnjak Saša Obradović, trenutno se nalaze u izuzetnoj rezultatskoj seriji. Ekipa iz Krasnodara je u nizu od ukupno 22 pobede, i to devet u VTB ligi, jedanaest u Evrokupu i dve u Kupu Rusije, a poslednji poraz, jedini u sezoni, doživeli su još sredinom oktobra prošle godine od Uniksa. Srpski stručnjak objasnio je u čemu leži tajna toliko dobrih rezultata kluba koji vodi.

- Ključ serije je u konstantnosti na treninzima, pristupu utakmicama i obavezama i jakom kolektivu koji iz nedelje u nedelju raste zajedno sa svojim rezultatima. Uspeli smo da izgradimo dobru timsku hemiju, da ekipa igra po mom ukusu, pre svega čvrsto u odbrani, sa jednostavnim rešenjima u napadu. Ne razmišljamo previše o seriji koju smo napravili, već samo o svakoj sledećoj utakmici i svakom sledećem treningu. Da budemo maksimalno koncentrisani na naše obaveze i da uvek dajemo maksimum - rekao je Obradović, čiji igrači jedini u Evrokupu mogu da se pohvale stoodstotnim učinkom.

Nakon 13 pobeda iz isto toliko utakmica, sasvim prirodno raste i pritisak koji igrači i stručni štab svakodnevno osećaju, a koji Obradović pokušava da umanji.

- Uvek je teško nositi ulogu favorita, ali se u takvim okolnostima prave šampioni i gradi pobednički karakter. Kada ste jedini tim u takmičenju bez poraza posle 13 utakmica, onda je to potpuno očekivano, međutim, ja ne dozvoljavam da to predstavlja opterećenje mojim igračima. Svestan sam da će iskušenja biti sve veća i da ćemo morati da dižemo formu da bismo bili najbolji kada to bude najpotrebnije.

foto: Printscreen

Borba

SVE U CILJU EVROLIGE

Saša Obradović istakao je da se u svaki trening i u svaku utakmicu ulazi s glavnim ciljem - obezbeđivanjem plasmana u Evroligu naredne sezone.

- Imamo dobar mentalni pristup, dobru fizičku i taktičku pripremu, čvrst karakter i timsku hemiju koji su nam doneli sve ove pobede do sada. Međutim, sve ovo radimo da bismo bili najbolji kada se bude odlučivalo o peharima i o borbi za plasman u Evroligu, kako u Evrokupu tako i u VTB ligi - rekao je srpski trener.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Printscreen, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : BOAĆI I ČELSI - OVAKO STOJE STVARI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track