REKORD KARIJERE U SAD: Bogdan najbolji debitant u NBA!
Foto: EPA

Bogi bomb

REKORD KARIJERE U SAD: Bogdan najbolji debitant u NBA!

Košarka -

Bek Kingsa sve ozbiljnije ulazi u trku za rukija sezone u najjačoj ligi sveta, a neki stručnjaci smatraju da ima veći uticaj na tim od konkurenata

Posle fenomenalne partije Bogdana Bogdanovića u kojoj je Juti isporučio 25 poena uz perfektan šut za tri poena (6-6), Bogi Bomb, kako ga zovu preko Bare, sve ozbiljnije ulazi u trku za rukija godine.

foto: Printscreen

Jedan od specijalizovanih sajtova koji prate najjaču košarkašku ligu na svetu doneo je tekst sa naslovom „Bogdanović je najbolji ruki, nema priče o tome“. Autor navodi da je Srbin najbolji igrač Kingsa u šutu sa distance, a trenutno je na 41,3% i među boljima je u ligi. Glavni adut za ovu tvrdnju je činjenica da je Bogdan u poslednje vreme lider ekipe, što je pokazao i na poslednjem meču, koji su Kingsi, nažalost, izgubili sa 120:105, ali je bar stigao do rekorda kratke karijere.

Utisak bi svakako bio bolji da Sakramento nije poslednjeplasirani tim Zapada, ali s druge strane, pitanje je da li bi imao toliko prostora da pokaže šta ume. U svakom slučaju, opravdava status najplaćenijeg novajlije u ligi i dokazuje da je svaki dolar (od 9,6 miliona) koji su Kingsi uložili u njega opravdan.

U trci za najboljeg rukija vodi bek Jute Donovan Mičel, koji je „ubio“ Kingse sa 34 poena, šutiravši iz igre 14-19. Bogdanović će u drugom delu sezone sigurno pokazati još više jer je očigledno da se konačno prilagodio stilu igre u NBA.

foto: Profimedia

TRKA ZA NAJBOLJEG RUKIJA

1. Donovan Mičel (Juta) 19,3 p, 3,3 sk, 3,3 as.

2. Ben Simons (Filadelfija) 16,8 p, 8,0 sk, 7,3 as.

3. Kajl Kuzma (LA Lejkers) 16,5 p, 6,2 sk, 1,9 as.

4. Lauri Markanen (Čikago) 15,4 p, 7,6 sk, 1,3 as.

5. Denis Smit (Dalas) 14,5 p, 3,9 sk, 4,5 as.

6. Džejson Tatum (Boston) 13,8 p, 5,4 sk, 1,4 as.

7. Bogdan Bogdanović (Sakramento) 11,5 p, 2,7 sk, 2,8 as.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Profimedia, EPA, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : BOAĆI I ČELSI - OVAKO STOJE STVARI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track