SRPKINJE MARŠIRAJU EVROPOM: Sonja i Ana u idealnoj petorci kola, Petrovićeva trenutno MVP Evrolige
Foto: fiba.com

Košarkašice u glavnim ulogama

SRPKINJE MARŠIRAJU EVROPOM: Sonja i Ana u idealnoj petorci kola, Petrovićeva trenutno MVP Evrolige

Košarka -

Ni 12. kolo Evrolige nije donelo drugačiju sliku u odnosu na prethodna. Srpske košarkašice su u glavnim rolama i uglavnom zauzimaju vodeća mesta na listama najboljih.

Sonja Petrović, članica Dinama iz Kurska, i Ana Dabović, košarkašica Fenerbahčea, našle su se u idealnoj petorci minulog kola.

foto: Evroliga

Dinamo iz Kurska je jedini tim bez poraza u Evroligi, pre svega zahvaljujući sjajnim igrama Sonje Petrović. Petrovićeva je u pobedi ruskog tima nad Buržom iz Francuske 94:63 učestvovala sa 20 poena, sedam skokova, dve asistencije, dve osvojene lopte i jednom blokadom.

Prema mnogim procenama, najrealnije finale ovogodišnjeg izdanja Evrolige je duel Dinama i Fenerbahčea. U tom slučaju bi gledali i duel Sonje i Ane.

Dabovićeva je na utakmici protiv španske Avenide imala učinak od 24 poena, četiri asistencije, tri osvojene lopte i jedne blokade.

Sjajne role imaju i ostale srpske košarkašice. Aleksandra Crvendakić, Tina Jovanović, Jelena Milovanović i Danijel Pejdž su pobedom u Belgiji nad ekipom Kastors odvele svoj Šopron do plej-of faze.

Značajan trijumf ostvario je i Galatasaraj koji sa klupe predvodi selektor Marina Maljković. Turski tim je trijumfom na gostovanju ekipi Polkovice u Poljskoj stigao do deobe četvrtog mesta koje vodi u plej-of.

Sonja Petrović je posle 12 kola najkorisnija igračica Evrolige. Srpska reprezentativka ima prosečan indeks korisnosti 21.1, što je za skoro dva indeksna poena više u odnosu na Amandu Zahui iz Praga.

foto: Evroliga

Kurir sport

Foto: Fiba.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : BOAĆI I ČELSI - OVAKO STOJE STVARI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track