KOŠARKAŠI BUDUĆNOSTI: Uzećemo Srbiji Evroligu
Foto: Printscreen

Budućnost skovala plan

KOŠARKAŠI BUDUĆNOSTI: Uzećemo Srbiji Evroligu

Košarka -

Frka Podgoričani najprijatnije iznenađenje ABA lige, dovođenjem Dolmana jasno stavili do znanja da hoće titulu i ulaz u elitu

Košarkaši Budućnosti najprijatnije su iznenađenje ABA lige, prvi su na tabeli i ako nastave sa ovakvim partijama, najbližu su tome da od srpskih klubova preotmu učešće u Evroligi.

foto: Profimedia

Tome u prilog ide činjenica da su angažovali Džastina Dolmana, krilnog centra, koji ima strašnu reputaciju. Sportski direktor kluba iz Podgorice Gavrilo Pajević ne krije da je njihova želja da naredne sezone igraju u najjačem klupskom takmičenju.

- Naravno da su naše ambicije da igramo u Evroligi, napravljena je odlična atmosfera između igrača i trenera, ali nije pod moranjem da se plasiramo ove sezone. Zvezda i Cedevita su bolje ekipe od nas, ali mi smo ih dobili dva puta, što govori i da imamo kvalitet. Za nas je najvažnije da napravimo sistem, pa i ako ne budemo sada prvi, naš cilj je da se u narednim godinama domognemo Evrolige - poručio je Pajević.

Sportski direktor Budućnosti ističe da su prezadovoljni dosadašnjim učinkom u svim takmičenjima.

- Svi smo prijatno iznenađeni kako igramo ove sezone i tako želimo da nastavimo. Rezultati kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu su fenomenalni, i mogu samo da pohvalim trenera Džikića, stručni štab i, naravno, igrače. Moram takođe da istaknem da i pored odličnih igara imamo dosta povređenih košarkaša, a to je i jedan od razloga što smo doveli Dolmana, koji od početka sezone nije igrao, ali znamo u kakvim klubovima je sve nastupao - zaključio je Pajević.

Potrebne manje korekcije

MORAČA ISPUNJAVA USLOVE ZA EVROPU

Gavrilo Pajović je rekao da dvorana Morača može da obezbedi uslove koje traži Evroliga.

- Naš predsednik Bokan je razgovarao sa ljudima iz Evrolige i to neće biti nikakav problem. Treba samo da obezbedimo nekoliko stotina mesta i ispunićemo uslove koji se od nas traže. Smatram da je to veoma izvodljivo, ali najvažnije je da se mi plasiramo. Sve ostalo je mnogo lakše - objasnio je Pajović.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Profimedia, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : BOAĆI I ČELSI - OVAKO STOJE STVARI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track