KUP RADIVOJA KORAĆA: Svi klubovi žele trofej
Foto: KSS/Nebojša Paraušić

Optimizam među trenerima

KUP RADIVOJA KORAĆA: Svi klubovi žele trofej

Košarka -

Treneri ekipa učesnika Kupa Radivoja Koraća istakli su posle današnjeg žreba za završni turnir najmasovnijeg domaćeg takmičenja da u Niš odlaze sa željom da osvoje trofej.

"Znaju se naše ambicije, ne samo u kupu, nego i za celu sezonu, a one su najviše. Ono što je za nas specifično je da do kupa imamo još četiri važne utakmice, dve u Evroligi, dve u ABA ligi. Zato smo u ovom trenutku više fokusirani na ono što nas očekuje do kupa", rekao je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

Današnjim žrebom u beogradskom Hotelu M odredjeno je da će Zvezda u četvrtfinalu igrati protiv Borca iz Čačka. Crveno-beli se nalaze u usponu forme, a prethodnih dana upisali su pobede protiv Olimpijakosa u Evroligi i Partizana u ABA ligi.

"Pored velikih pobeda imamo i male, koje su mi značajne. Jedna od tih je da se vidi napredak svih igrača, ne samo nosioca, već i mladjih, koji su imali početnu krizu. Uz vraćanje tih igrača, nosioce i podizanje forme, došle su i velike pobede - istorijska protiv Olimpijakosa i pobeda u derbiju, koje su uvek važne za klub. Prava iskušenja nas zapravo tek čekaju, borba za trofeje i prave stvari", rekao je Alimpijević.

Partizan će na početku Kupa Radivoja Koraća igrati protiv Zlatibora, a trener Nenad Čanak je rekao da su ambicije crno-belih uvek najviše.

"Svakako da je ambicija Partizana da uvek ide na trofej. Prošle godine poraz u finalu. Ove godine krećemo protiv ekipe Zlatibora, svakako da smo favoriti u tom duelu, ali nijedna ekipa nije slučajno u Nišu. Posle petka ćemo razmišljati šta i kako dalje, kako doći do finala, što je i cilj, borba za trofej", rekao je Čanak.

Mega Bemaks u četvrtfinalu igra protiv Dinamika, a pre dve godine su osvojili Kup Radivoja Koraća. Trener Dejan Milojević se nada da će njegova ekipa i ove godine biti iznenadjenje.

"Kup je realno najlakše osvojiti, treba da dobiješ tri utakmice i osvojiš titulu. Mnogo je teže doći do bilo kog trofeja u prvenstvu, zato je kup najzanimljivije takmičenje, gde se igra dan za danom i često favoriti gube. Uvek se nadam i nada postoji, možda mi budemo to iznenadenje ove godine", rekao je Milojević.

Na konstataciju novinara da je utakmica izmedju Mege i Dinamika "najzanimljiviji četvrtfinalni duel", Milojević se složio.

"Jeste, Dinamik je odlična ekipa, imaju odličnog trenera, lideri su domaćeg prvenstva i sigurno nas čeka težak posao. U poslednje vreme smo podigli formu i verujem da će do kupa to biti još bolje i da ćemo doći u pravu formu u pravom trenutku", ocenio je on.

Trener Zlatibora iz Čajetine Vanja Guša najavio je da se njegov tim neće predavati i da u Niš ide sa željom da pokaže najbolju košarku.

"Čast nam je što učestvujemo u kupu i što smo ovde. Idemo na Partizan, a da bismo došli do Partizana, mi smo se namučili pošteno. Da bismo došli do ovde imali smo pet utakmica u Kupu Srbije. Mnogo smo se namučili i ne idemo tamo turistički. Možda malo izgleda smešno, Partizan je apsolutni favorit, ali Zlatibor je grupa ratnika koja ide tamo da pruži sve od sebe, pa, Bože moj", rekao je Guša.

Trener Metalca Mihailo Poček kazao je da je njegova ekipa autsajder na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

"Apsolutni smo autsajderi, idemo u Niš da pružimo što lepšu košarku i da se prikažemo srpskoj košarkaškoj javnosti. Ponovio bih još jednom da nam je čast što smo učesnici finalnog dela i da ćemo u Nišu biti na nivou na kome smo do sada bili. Nama je velika čast što smo u završnici ovako lepe manifestacije", rekao je Poček.

Završi turnir Kupa Radivoja Koraća igraće se od 15. do 18. februara u niškoj dvorani Čair.

Beta

Foto: KSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Milojević otkrio. Ovako će Zvezda igrati na proleće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track