(KURIR TV) MEGA PARTIZAN: Crno-beli lako savladali Megu i zadržali minimalne šanse za plej-of
Foto: ABA LIGA

ABA liga

(KURIR TV) MEGA PARTIZAN: Crno-beli lako savladali Megu i zadržali minimalne šanse za plej-of

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su Megu (89:73) u 19. kolu regionalne ABA lige, čime su zadržali teoretske šanse da se do kraja regularnog dela lige domognu plej-ofa.

Izabranici trenera Nenada Čanka ostali su u igri za plej-of ABA lige, ali im je za prolaz među četiri najbolje ekipe potrebno mnogo toga.

Naime, crno-beli da bi završili na četvrtom mestu ekipa Mornara mora da izgubi sva tri meča do kraja (čekaju Cedevitu i MZT, a godtuju Ciboni, dok su Partizanu potrebne sve pobede u ostalim duelima (Budućnost u Beogradu i Olimpija i Cedevita na strani.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Gos i Si sa 17 poena, dok se kod Mege istakao Čančar sa 12 i Rebić sa 11 poena.

Navijači Partizana su pred meč na teren bacali rolne papira

Prva četvrtina

Partizan je posle tri kontre, od kojih je jedna završena zakucavanjem Sija poveo 6:0, nakon čega je Milojević zatražio tajm-aut. Jaramaz je posle gotovo tri minuta igre ubacio prve poene za Megu 8:2.

Na polovini prve četvrtine Mega je serijom 7:0 uspela da se vrati. U tom eriodu Jaramaz je promašio dva baanja, a time i priliku da svom timu donese vođstvo.

U prvoj četvrtini bilo je mnogo grešaka na obe strane. Izgubljene lopte i promašaji obeležili su prvih deset minuta, koje je Partizan dobio sa 22:14.

Druga četvrtina

Na isteku drugog minuta druge deonice Rebiće je pogodio treću trojku za Megu za 26:20. Partizan je šutem i asistencijama, napravio razliku, koja je u petnaestom minutu bila 12 poena 35:23.

Si igra najbolju utakmicu od kada je došao u Partizan. Pogodio je trojku uz faul i trenutno je najefikasniji sa 13 poena, 41:25. Sa druge strane Mega ne može da ubaci ni slobodno bacanje, dok Partizan ima 10 ukradenih lopti i svega četiri izgubljene. A do poluvremena su dva minuta.

Sve to je doprinelo da Partizan i pre pauze između druge i treće četvrtine ima 20 poena prednosti 49:29. Poluvreme je završeno rezultatom 49:31 za crno-bele.

Treća četvrtina

Prve poene u nastabvku postižu Gagić i Si, koji je još jednom snažno zakucao. Partizan je tada vodio 53:31. Na pola treće četvrtine Partizan je imao 25 poena prednosti, iako je Mega do tog momenta imala čak 15 skokova u napadu.

Mega je napravila seriju 8:0, posle koje je reagovao Čanak, a zatim je serijom odgovorio Partizan. Treči deo meča završen je rezultatom 71:52 za domaći tim.

Četvrta četvrtina

Opet se igra brže. Mega je na polovini poslednje deonice prišla na 14 poena zaostatka, što je trenera Partizana Čanka primoralo da zatraži minut odmora.

Tri minuta pre kraja Mega je prišla na 78:68, ali je Marinković tada pogodio, prvo dvojku uz faul, a zatim i dodatno bacanje. Potom je Vilijams Gos u kontri otklonio i poslednju dilemu oko pobnednika.

Tok meča

Treneri košarkaša Partizana i Mega Bemaksa, Nenad Čanak i Dejan Milojević, istakli su da očekuju neizvestan i kvalitetan meč dva tima.

"Igramo protiv ekipe koju sa klupe sjajno predvodi Dejan Milojević, u sastavu uvek ima veoma talentovane igrače. Očekujem da obe ekipe budu inspirisane i pruže maksimum. Želimo pobedu, što više njih do kraja sezone i ne gubimo nadu u plej-of dokle god postoji teoretska šansa", zjavio je Čanak za klupski sajt.

Plejmejker crno-belih Najdžel Vilijams-Gos veruje u trijumf Partizana kako bi ostao u trci za četvrto mesto.

"Do sada smo imali i uspone i padove tokom sezone, ali nikada nismo odustajali od borbe. Naše je da idemo na pobedu, pružimo maksimum i nadamo se najboljem. Mega je nezgodan tim, veoma talentovan, ali verujem da ćemo pobediti ako budemo na svom nivou", istakao je Vilijams-Gos.

Trener Mege Dejan Milojević, bivši košarkaš Partizana, pozvao je svoje igrače da budu defanzivno na nivou.

"Posle pobede nad MZT-om u prošlom kolu kojom smo praktično obezbedili opstanak u ABA ligi, sada možemo u potpunosti da se posvetimo borbi za što bolji plasman. Crno-beli imaju veoma kvalitetnu ekipu koju sa klupe dobro vodi moj prijatelj Nenad Čanak. Na nama je da odigramo agresivno u odbrani i sa puno energije na obe strane terena. Najvažnije je da damo sve od sebe, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo", zaključio je Milojević.

Utakmica Partizan - Mega počinje u nedelju u 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport

Foto: ABA liga

Video: Espreso.co.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track