(VIDEO) ZVEZDA SIJA SA VRHA: Crveno-beli iskoristili kiks Budućnosti i stotkom se vratili na prvo mesto
Foto: ABA Liga

ABA liga

(VIDEO) ZVEZDA SIJA SA VRHA: Crveno-beli iskoristili kiks Budućnosti i stotkom se vratili na prvo mesto

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su kao gosti FMP (100:77) i posle 19. kola regionalne ABA lige nalaze se na prvom mestu tabele.

Izabaranici trenera Dušana Alimpijevića tri kola pre kraja regularnog dela takmičenja imaju 16 pobeda jednu više od podgoričke Budućnosti, koja je bolja u međusobnom skoru.

FMP ostaje na devet trijumfa, što je za sada dovoljno sredinu tabele.

Zvezda je 100 + poena dala jedino još MZT-u i Partizanu ove sezone u ABA ligi.

Feldin sa 19 poena bio najefikasniji u redovima Zvezde. Omić je dodao 12 poena i pet skokova, Bjelica i Dobrić su imali po 11 i Enis 10.

Filip Čović je kao i Feldin imao 19 ubačenih poena, Apić je zabeležio 11, a Oždo i Nenadić po 10.

Prva četvrtina

Zvezda je posle 4 minuta igre vodila 9:0. Posle 12:0 FMP je napravio mini seriju 5:0, koju Zvezda prekinula trojkom. Zvezda potpuno kontroliše dešavanja na terenu u prvih osam minuta igre.

Omić igra solidno, dobro sarađuje sa Ebniaom, i već ima sedam poena. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 25:14 za Crvenu zvezdu.

Druga četvrtina

Boriša Simanić se polako budi i postiže prve poene na meču, ali s druge strane Enis prati Jankovića i Zvezda odlazi na 29:16. Omić sve češće "nosi" napad Zvezde, dok s druge strane Simanić konačno iz četvrtog pokušaja pogađa trojku (32:22).

FMP je iskoristio nešto slabiji napad Zvezde pred poluvreme, pa je trojkom Čovića četrdesetak sekundi pre kraja prišao na 39:35. panteri su napravili seriju 8:0, ali su Lazić i Feldin postavili konačnih 43:35 posle dve deonice.

Treća četvrtina

Posle treće trojke Čovića FMP u 23. minutu prilazi na 47:42. Lazić trojkom, a potom i Ročesti vraćaju Zvezdi dvocigrenu prednost 54:42.Potom je Čović pogodio dve trojke za novi prilaz "pantera" 54:48.

Feldin je potom ušao u seriju vezao je sedam poena i odveo Zvezdu na bezbednih 62:50. Zvezda je do kraja treće deonice, samo podigla razliku do 69:53.

Četvrta četvrtina

Na startu poslednje četvrtine Crvene zvezda je stekla i 22 poena prednosti čime su otklonjene sve dileme oko pobednika, koje je na startu drugog poluvremena postavio domaćin predvođen Filipom Čovićem.

Zvezda je 100 + poena dala jedino još MZT-u i Partizanu ove sezone u ABA ligi.

Tok meča

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je uoči utakmice da je bez obzira na to što trijumf donosi prvo mesto njegov tim mora da zadrži mirnoću.

Crveno-beli su nakon poraza prvoplasirane Budućnosti od Cedevite došli u poziciju da pobedom protiv FMP zauzmu prvo mesto tri kola pre kraja ligaškog dela.

"Ima još da se igra do kraja ligaškog dela. Da bi došli do prednosti domaćeg terena, potrebna nam je stabilnost i mirnoća. Radićemo sve što smo radili i do sada kako bismo iskoristili situaciju u kojoj se sada mi pitamo. Igramo protiv ekipe koja ima dobru sezonu u regionalnom takmičenju. FMP je tokom tekuće sezone napravio i ostvario nekoliko velikih pobeda i zadržali su pravo i nadu da se bore za plej of ABA lige" , izjavio je Alimpijević za klupski sajt.

Mladi trener je dodao i da se u ekipu vraća Džejms Feldin, dok će Pero Antić nastaviti sa oporavkom.

Utakmica između FMP-a i Crvene zvezde igra se od 18 časova u hali u Železniku.

Kurir sport

Foto: ABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Sa navijačima lakše, bez Kange teže. Ovako će Zvezda nadomestiti njegov izostanak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track