(VIDEO) DUŠKO VUJOŠEVIĆ ZA KURIR: Bogdana sam davio jer mi je bio pri ruci
Foto: Saša Pavlić

ANTOLOGIJA

(VIDEO) DUŠKO VUJOŠEVIĆ ZA KURIR: Bogdana sam davio jer mi je bio pri ruci

Košarka -

Trofejni trener Partizana prisetio se scene koju je Bogdanović prepričavao novinarima u Sakramentu

O antologijskoj sceni iz novobeogradske Hale sportova, kada je Duško Vujošević „davio“ Bogdana Bogdanovića, priča se i u Americi.

SRAMNO PONAŠANJE: Vujošević na terenu davio Bogdanovića (VIDEO)

Bogdan Bogdanović otkrio je novinarima u Sakramentu kako je imao nesvakidašnju situaciju u Partizanu i opisao kako ga je trener hvatao za gušu zbog dobijene tehničke greške. Bilo je to 2014. godine na meču s FMP, a tim povodom Kurir je kontaktirao sa Duškom Vujoševićem, koji se prisetio situacije o kojoj se dosta polemisalo.

Nedavni slučaj

I ŽELJKO ŠAMARA

Duško Vujošević bio je na udaru mnogih zbog davljenja Bogdana Bogdanovića.

- Pre neki dan sam video kako je Željko Obradović išamarao nekog svog igrača. Naravno da to ne opravdam, ali takve stvari se dešavaju - istakao je Dule.

Splet okolnosti

Dule je najpre napomenuo da ovaj slučaj sada gleda iz drugog ugla.

- Igrali smo protiv FMP u Hali sportova jer je Pionir bio zauzet. Bila je to izuzetno važna utakmica za nas, sećam se da je bila drama na poluvremenu, gubili smo, međutim, uspeli smo da preokrenemo rezultat energijom koja je pokrenuta s klupe. Bogdanu su sudije prvo dosudile dve sumnjive greške, dobio je petu, bio je jako besan, krenuo je da reaguje burno, protestuje, gestikulira, nakon čega su mu dosudili i tehničku. To se sve događalo na metar ili dva od mene, a onda se desilo to što se desilo. Da je bio na drugom delu terena, to se sigurno ne bi dogodilo - istakao je Vujošević i dodao:

foto: Printscreen

Zdrav odnos

- Mi smo imali takav odnos. Hteo bih da istaknem da je pre mog povratka iz CSKA u Partizan Bogdan bio 13, 14. igrač u ekipi. Nakon toga je postao dominantan igrač. U finalu plej-ofa Zvezdi je ubacio preko 100 poena, što je bio pravi pokazatelj o kakvom se igraču radi.

Poruka učeniku

BOGDANOVIĆU, FOKUSIRAJ SE NA KOŠARKU

Dušku Vujoševiću je drago što se Bogdan Bogdanović dobro snašao u NBA.

- Najvažnije je da nastavi da napreduje u karijeri i da bude maksimalno posvećen košarci, ali da bude i što bolji čovek. Meni je drago da bilo koji igrač kojeg sam trenirao uspe u košarci, ali i da krene pravim putem u životu - istakao je Vujošević.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Printscreen, Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo su dve Đukićeve najveće dileme. Gde su navijači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track