POČINJE KUP RADIVOJA KORAĆA: Svi bi da sruše Zvezdu!
Foto: Dado Đilas

IDEMOOO

POČINJE KUP RADIVOJA KORAĆA: Svi bi da sruše Zvezdu!

Košarka -

Crveno-beli brane trofej, a najveći konkurent im je Partizan, s kojim mogu da se sretnu tek u finalu, koje je na programu u nedelju

Prvi trofej sezone je na talonu - danas u Nišu počinju borbe za Kup Radivoja Koraća.

Žreb je odlučio da Crvena zvezda i Partizan ne mogu da se sastanu pre finala, pa većina ljubitelja košarke predviđa reprizu od prošle godine, kad su večiti na kraju odlučivali o Žućkovoj levici, a ona je otišla u vitrine na Malom Kalemegdanu.

Međutim, u ovom takmičenju i te kakvu šansu imaju i oni kojima se ne daju velike šanse i ne treba sumnjati da će pokušati da iskoriste sve što mogu. U četvrtfinalu se očekuje lagan prolaz Zvezde i Partizana, pa tek u polufinalu biće ozbiljnijih izazova.

- U Niš smo stigli sa dobrom formom, devet pobeda u Evroligi, a lideri smo u ABA ligi. Mnogo je bolja forma svih igrača i Kup Radivoja Koraća dolazi u dobrom momentu. Vrlo smo motivisani i imamo veliku želju da osvojimo prvi trofej - rekao je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević, koji je potvrdio da je Pero Antić spreman da zaigra.

Partizanu su preostala dva fronta, tako da Kup Radivoja Koraća vide kao priliku da se iskupe za kiks u ABA ligi. Međutim, pre toga moraće da se pokažu u meču sa Mega Bemaksom ili Dinamikom, s obzirom na to da su apsolutni favoriti u četvrtfinalu.

Kurir / P. G.

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track