DUŠKO VUJOŠEVIĆ U EMISIJI DA SE NE LAŽEMO: Morao sam u tim da stavim sina direktora banke
Foto: Zorana Jevtić

Dosad neispričano

DUŠKO VUJOŠEVIĆ U EMISIJI DA SE NE LAŽEMO: Morao sam u tim da stavim sina direktora banke

Košarka -

Trofejni trener u emisiji „Da se ne lažemo“ izneo nepoznate detalje iz Partizana

Bivši trener KK Partizan Duško Vujošević otvoreno je u emisiji „Da se ne lažemo“ autora Ratka Femića, u produkciji „Adrija medija grupe“, otkrio mnoge stvari iz perioda dok je sedeo na klupi crno-belih.

Vujošević je u emisiji, koja će biti emitovana u petak, između ostalog, pričao o pritiscima, kako je nastao dug prema njemu, famoznoj tužbi FIBA BAT, optužbama koje stižu od strane novog predsednika Partizana, kao i odnosu s bivšim prijateljima iz Partizana i s predsednikom RS Miloradom Dodikom...

Mijailović je postao stručnjak za Vujoševića

- Gospodin Ostoja Mijailović je za četiri meseca, koliko je u Partizanu, postao stručnjak za Duška Vujoševića. Iznosio je tezu da sam ja o svemu odlučivao, pa i o finansijama, te da sam kriv za ovakvu finansijsku situaciju. Kasnije je pričao da neće da polemiše sa mnom zbog moje bolesti, a ja poručujem da sam za njega zdrav, zdravcat, ne mogu biti zdraviji... Napravljena je podla konstrukcija bez argumentacije, ne znam da li je malouman pa sluša Todorića, što ne verujem da jeste, nego pravi konstrukciju koja mu odgovara.

Pravili su strategiju da mi ne isplate ništa

- Sporazum o isplati mog duga na rate napisan je tako da u slučaju spora iza toga stoji FIBA arbitražni sud, to jest BAT. Miško Ražnatović, moj tadašnji advokat, pitao je Nikolu Pekovića: Da li ti misliš da isplatiš ovog čoveka ili da ga prevariš? On je odgovorio: Da ga isplatim. I danas se priča da je Ražnatović uhvatio Pekovića na sentimentalnost što je u taj sporazum uključio BAT. Znači da su oni pravili strategiju da mi ne isplate ništa...

foto: Nebojša Mandić

Prihvatio sam, ali sam rekao da će igrati onoliko kolko zasluži

- Tadašnji predsednik kluba Pavlović, koga je doveo Todorić, uzeo je taj kredit od Marfin banke, a ja tada nisam znao detalje uslova. Imao sam obavezu da sin direktora banke Nenad Stefanović mora da bude u timu. To sam mogao da prihvatim, ali sam rekao da će igrati onoliko koliko zasluži. Neće dobiti ni sekund ako ne zasluži, i jako malo je igrao.

Dodik me nije pitao ni kako sam

- Dodiku se nije svidelo što sam došao na mesto selektora BiH. Kad mi se desilo ovo u Partizanu, nijednom nije okrenuo telefon da me pita kako sam. A imali smo korektan odnos, i nešto više od toga.

Ceo intervju možete pogledati u petak od 21.00 časova na portalu Kurir.rs

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Zorana Jevtić, Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Navijači - podele, kazne, baklje... Dokle?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track