(KURIR TV) VEČITI DERBI ZA ŽUĆKOVU LEVICU: Partizan pobedio Megu i zakazao finale Kupa sa Zvezdom
Foto: ABA liga

Kup radivoja Koraća

(KURIR TV) VEČITI DERBI ZA ŽUĆKOVU LEVICU: Partizan pobedio Megu i zakazao finale Kupa sa Zvezdom

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su Megu (89:79) drugom polufinalu Kupa Radivoja Koraća i u finalu u nedelju od 21 sat igraće protiv Crvene zvezde, koja je savladala FMP 98:82.

Partizan sa izuzetkom prve četvrtine bio u vođstvu. Izabranici trenera Nenada Čanka imali su prednost u igri u serijama, ali se na odmor između dva poluvremena otišlo sa samo pola koša više na strani Partizana 42:41.

Na startu drugog poluvremena Partizan postiže pet poena, ali je ključan period bio kraj trećeg kvartala,., kada su crno-beli stekli osam poena viška. Iako su u polsednjih osam minuta ostali bez isključenog kapitena Novice Veličkovića (nesportska, pa tehnička greška), košarkaši Partoizana sigurno su priveli meč kraju i zakazali finale sa Crvenom zvezdom.

Nejefikasniji u Partizanu je bio Vanja Marinković sa 18 poena, dabl-dabl je ostvario Đorđe Gagić sa 14 poena i 13 skokova, Si je ubacio 13, a Novica Veličković je imao 12. Vlatko Čančar je imao 20 poena u dresu Mege, Nikola Rebić je dodao 17, a Marjanović 11 poena.

Prva četvrtina

Za četiri minuta igre Partizan je postigao samo dva poena (Veličković), a ni Mega sa druge strane nije bila raspoložena, pa je rezultat bio 4:2. Tada je Partizan napravio mini seriju 4:0 i naterao Dejana Milojevića da zatraži minut odmora.

Efikasnost se podigla u drugom delu prve četvrtine. Nijedan od takmaca nije uspeo da stekne opipljiviju prednost pa je posle deset minuta na semaforu stajalo 20:16 za Partizan.

Druga četvrtina

Mega pokušava da šutira spolja, a u Partizanu se lopte spuštaju na niski post gde Veličković pokušava da iskreira, Gagić zakucava 24:21. Mega ima samo jedan pogođen šut za dva poena, ostatak su tri trojke i slobodna bacanja (10). Partizan vodi 25:23 posle odlaska Marinkovića na liniju za slobodna bacanja.

Nova izgubljena lopta Mege i kontra Partizana u kojoj poentira Vanja Marinković 27:23. Veličković mu asistira i u narednom napadu kada Marinković pogađa trojku iz ćoška 30:23. Goga Bitadze smiruje napad svoje ekipe i spušta loptu nisko gde igra leđim protiv Šalića i pogađa 30:25.

Najdžel Vilijams-Gos efektno poentira za prvu dvocifrenu prednost Partizana i seriju 8:0, 38:28. Veličković povećava seriju slobodnim bacanjima, 40:28. Mega se do poluvremena trgla, pa je poluvreme završeno 42:41 za Partizan.

Treća četvrtina

Meč je nastavljen sa pet vezanih poena Partizana u koje treba ubrojati i trojku Gagića. Čančar pogađa trojku! Serija trojki na obe strane 50:47. Si odlično igra, novi poeni za njega, ali odličan i Čančar sa poludistance, 53:49.

Tri minuta pre kraja četvrtine Sinovec je trojkom izjednačio na 58:58. Potom je Si odgovorio trojkom, pa polaganjem za 63:58 i Milojevićev minut odmora. Potom je Veličković uzeo stvar u svoje ruke i odveo crno-bele na 68:60.

Četvrta četvrtina

Partizan na startu poslednje četvrtine ima 11 poena prednosti. Aranitović je poogodio dve trojke. Potom je Novicva Veličković isključen, jer je imao jednu nesportsku, a zatim je u 33. minutu dobio tehničku grešku, što automatski znači isključenje.

Gagić pravi mnogo problema Megi. Za sada ima 13 poena i isto toliko skokova. Poslednji napad Mege odbijen je nakon trojke Vanje Marinkovića, oko dva minuta pre kraja 85:74.

Partizan je tako sasvim zasluženo izborio plasman u finale i duel sa Crvenom zvezdom u nedelju od 21 sat.

Tok meča

Partizan je u polufinale stigao posle pobede nad Zlatiborcem (67:54), dok je Mega bila uspešnija od Dinamika (94:79).

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je posle četvrtfinala da nije zadovoljan i da igra organizatora igre mora biti na višem nivou. Sa druge strane strateg Mege Dejan Milojević je istakao da je ekipa odbranom slomila Dinamik, ali da je došla da se bori za trofej, koji je po njemu najlakše osvojiti, jer treba ostvariti samo tri pobede.

Kurir sport

Foto: Mega Bemax / Ivica Veselinov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track