(VIDEO) ČAROBNJAK KARI SKINUO KRUNU KRALJU: Pešić posle devet dana na klupi doneo Barsi trofej
Foto: EPA/ANGEL MEDINA G.

jedan jedini

(VIDEO) ČAROBNJAK KARI SKINUO KRUNU KRALJU: Pešić posle devet dana na klupi doneo Barsi trofej

Košarka -

Košarkaši Barselone osvojili su Kup Španije posle pobede protiv Reala iz Madrida rezultatom 92:90 (15:21, 25:13, 27:18, 25:38).

Barselona je kontrolisala utakmicu od početka do kraja, prednost je konstanto varirala oko granice od 15 poena, na kraju Real je dodao gas i uspeo da priđe na zaostatak od samo dva poena. Na liniji penala našao se igrač Barselone Pablo Oriola, koji je nekim čudom promašio oba slobodna bacanja. Realu je ostalo devet sekundi za napad, lopta je došla do Fabijana Kozera koji je nakon finte šutnuo i promašio. Sudija je svirao kraj i slavlje je moglo da počne.

Pešić, od milošte Kari, je pre samo devet dana preuzeo posrnulog giganta i do sada nije pretpeo niti jedan poraz.

Kari je najpre savladao Bilbao u prvenstvu Španije na svom debiju, a samo nekoliko dana kasnije usledio je i Kup Španije.

U možda najjačem Kup takmičenju u Evropi, Pešić je najpre izbacio Baskoniju, a dan kasnije pala je i Gran Kanarija, inače domaćin ovog turnira.

Pešić je kao selektor Srbije postao prvak sveta 2001. godine u Indijanapolisu, a čak dva puta je uspeo da se popenje na vrh Evrope, 1993. u Nemačkoj i 2001. u Turskoj.

Barselona je ovom pobedom prekinula dominaciju Real Madrida u ovom takmičenju. Kraljevski klub je četiri godine za redom osvajao ovaj trofej.

Sa ovim peharom Barsa se, u ukupnom skoru, približila Realu na samo tri zvanja prvaka Kupa Španije manje.

Tokom karijere Srbin je osim Barselone predvodio Crvenu zvezdu, Valensiju, Bajern, Đironu, Lokomotivu...

Pešiću je ovo drugi put da osvaja Kup kralja. U prethodnoj odiseji na klupi Barselone (2002-2004) tom klubu doneo je dve titule prvaka Španije i po jedan trofej u Kupu i Evroligi.

Kurir sport

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track