SRBI DELE LEKCIJE PO EVROPI: Naši treneri pokupili sve trofeje!
Foto: Profimedia

DOMINACIJA

SRBI DELE LEKCIJE PO EVROPI: Naši treneri pokupili sve trofeje!

Košarka -

Ko kaže da više nismo zemlja košarke? Srpski treneri haraju Evropom, širom Starog kontinenta visoko su podigli pehare!

Pešić osvojio Kup Kralja u Španiji, Đorđević doneo radost Bajernu, Obradović posle 18 godina vratio pehar Lokomotivi Kubanj, Šakota napravio čudo u Grčkoj...

Svetislav Pešić još nije pošteno raspakovao kofere u Barseloni, a već je slavnom klubu doneo trofej u Kupu Kralja i to posle najslađe pobede protiv madridskog Reala. U sezoni u kojoj su Barsi predviđeli katastrofu, magični Kari je sjajno najavio da će njegov tim i te kako da se pita i kada se bude odlučivalo o tituli šampiona Španije.

- Hvala Barseloni koja je verovala u mene i koja mi je dala poverenje. Bila je to ogromna motivacoija za mene. Hvala i igračima, a ja im poručujem da sada napadamo prvenstvo - rekao je Pešić posle trijumfa.

Neverovatno je da se u istoj noći osvajanjem kupa može pohvaliti i njegov sin Marko. Doduše, ne kao trener, već sportski direktor, ali za pehar u Kupu Nemačke može da zahvali Saši Đorđeviću, Vladimiru Luciću, Stefanu Joviću, ali i Milanu Mačvanu,.koji je povređen, ali je ranije pomogao na putu ka peharu. Bajern je u finalu nadigrao Albu.

Pravu senzaciju priredio je Dragan Šakota u Grčkoj srušivši u finalu kupa favorizovani Olimpijakos. Prvi put posle 14 godina prekinuta je dominacija Panatinaikosa i Olimpijakosa, koji su jedini u tom periodu osvajali nacionalne kupove.

Čekali su navijači iz Kasnodara 18 godina Sašu Obradovića da im donese trijumf u Kupu Rusije. Lokomotiva je u finalu savlada Nižnji Novgorod.

Kada se semu ovome dodaju uspesi naših trenera Dragana Aleksića u Mađarskoj, Aleksandra Džikića u Crnoj Gori i Željka Lukajića u Makedoniji i ostalih nema sumnje - delimo lekcije!

Kup Španije Barselona - Real 92:90 Trener: Svetislav Pešić

Kup Nemačke Bajern - Alba 80:75 Trener: Aleksandar Đorđević Igrači: Stefan Jović, Vladimir Lučić, Milan Mačvan

Kup Grčke AEK - Olimpijakos 88:83 Trener: Dragan Šakota Igrač: Dušan Šakota

Kup Rusije Lokomotiva - Nižnji Novgorod 85:64 Trener: Saša Obradović

Kup Crne Gore Budućnost - Mornar 87:83 Trener: Aleksandar Džikić

Kup Makedonije MZT - Rabotnički 76:67 Trener: Željko Lukajić

Igrač: Đorđe Majstorović

Kup Mađarske Solnok - Falko 82:67 Trener: Dragan Aleksić Igrač: Strahinja Milošević

Kup Slovačke Košice - Inter 89:81 Trener: Miljan Čurović Igrači. Radenko Pilčević, Vladimir Đorđević, Peđa Stamenković, Svetozar Stamenković

Predrag Gajić, foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! ČUDA SE DEŠAVAJU! Partizan je dokaz tome!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track