FRANKFURT NA NOGAMA ZBOG SRBIJE: Saletove orlove čeka puna dvorana! Biće više Srba nego Nemaca
Foto: Nebojša Parausić

NAPAD NA SP

FRANKFURT NA NOGAMA ZBOG SRBIJE: Saletove orlove čeka puna dvorana! Biće više Srba nego Nemaca

Košarka -

Košarkaši Srbije u petak gostuju Nemačkoj u kvalifikacijama, a Stefan Peno je ubeđen da će naš tim imati veću podršku s tribina nego Nemci.

Košarkaši Srbije prekosutra nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a naredni rival Nemačka je i najozbiljniji izazov za „orlove“ dosad.

foto: Nebojša Parausić

Srbija je dosad savladala Austriju i Gruziju na svom parketu, a u petak u Frankfurtu igraju protiv „pancera“, da bi dva dana kasnije bili gosti Austrijanaca u Beču. Raduljica i drugovi će danas odraditi dva treninga, a sutra već kreću put Nemačke.

foto: Nebojša Parausić

Tamo im se možda priključi Stefan Jović, koji je doživeo bizarnu povredu tako što je u finalu Kupa protiv Albe udario nogom o reklamu. Urađena je magnetna rezonanca i rezultati će pokazati da li će plejmejker biti sposoban da zaigra. Ako izostane, veći teret moraće da podnesu ostali igrači spoljne linije, pa i mladi Stefan Peno, koji nastupa za Albu. Zato i ima dosta informacija iz Berlina.

- Moji saigrači mi kažu da će dvorana biti puna, a ja im u šali odgovaram da će biti više Srba nego Nemaca - rekao je Peno i dodao:

- Srećan sam što sam član ove selekcije, a i uzbuđen sam jer dres reprezentacije uvek nosi poseban osećaj. Čast je igrati za svoju zemlju.

foto: Nebojša Parausić

Dobro poznaje Nemačku, koja takođe ima dve pobede u našoj grupi.

- Dobar su tim, ali im nedostaje nekoliko igrača. Ipak, veoma su iskusni i kažu mi da su spremni za nas, ali i mi ćemo biti spremni za njih - optimista je plejmejker Srbije.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Nebojša Parausić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track