VEČITI DERBI ZA FAJNAL-FOR: Juniori Crvene zvezde i Partizana u finalu kvalifikacionog turnira Evrolige u Beogradu
Foto: FIBA

biće interesantno u železniku

VEČITI DERBI ZA FAJNAL-FOR: Juniori Crvene zvezde i Partizana u finalu kvalifikacionog turnira Evrolige u Beogradu

Košarka -

Juniori Crvene zvezde osmi uzastopni put igraće u finalu kvalifikacionog turnira košarkaške Evrolige, pošto su u trećoj, odlučujućoj utakmici grupe A bili bolji od Efesa sa 87:70.

Zvezda je imala maksimalan učinak u A grupi sa sva tri trijumfa, a najefikasniji protiv Efesa bili su Paunović sa 22, Radaković sa 15 i Živanović sa 14 poena.

Crveno-beli će u finalu igrati protiv Partizana, u nedelju od 20 časova, u hali u Železniku. Crno-beli su do same završnice turnira "Marko Ivković" došli pobedama nad Mega Bemaksom (101:96) i Pragom (78:63). Time su obezbedili prvo mesto bez obzira na ishod duela treećeg kola sa Cibonom.

Crno-bele je do pobede protiv češkog tima vodio Marko Pecarski sa 28 poena i 10 skokova, Aleksandar Davitkov je imao 17 poena, dok je Rutešić dodao devet. Na drugoj strani istakao se Luboš Kovar sa 15 poena.

Pobednik večitog derbija juniora, igraće na fajnal-foru Evrolige u Beogradu od 17. do 20. maja. Mesto na završnom turniru u srpskoj prestonici obezbedili su Real, Lijetuvos Ritas i Barselona.

Kurir sport

Foto: FIBA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track