NENAD ČANAK ZA KURIR: Moji košarkaši su kao Spartanci!
Foto: Zorana Jevtić

Intervju, trener KK Partizan

NENAD ČANAK ZA KURIR: Moji košarkaši su kao Spartanci!

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća najavio napad na trofej prvaka Srbije

Partizan na putu stare slave.

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak u intervju za Kurir je kazao da im mnogo znači trofej osvojen u Kupu Radivoja Koraća, ali da se sezona nastavlja i da naredni rezultati ne smeju da devalviraju uspeh koji je postignut u Nišu. On je istakao da igrači treba da pokažu da su pravi Spartanci u periodu koji je pred njima.

Kako gledate na uspeh i osvajanje Kupa Radivoja Koraća?

- Najbitnije da je trofej u vitrinama kluba! Zato smo mi ovde u Partizanu. Momci su pokazali sami sebi da mogu igrati protiv evroligaških igrača i da nismo autsajderi u Košarkaškoj ligi Srbije. U ABA ligi nismo odradili ono što je trebalo. Kup Radivoja Koraća nam znači mnogo, jer nekoliko godina nismo ništa osvajali. Svi znamo zakone sporta, uspeh je arhiviran i slede nam drugi izazovi - istakao je Čanak.

Bubamara

OBOŽAVAM FUDBAL

Da li je istina da ste veliki ljubitelj fudbala?

- To je tačno, ali nisam skoro bio na utakmici zbog nedostatka vremena. Čak sam bio i na nekoliko fudbalskih treninga. Dosta ima sličnosti s košarkom, jer radiš s grupom. Ima sličnosti u psihologiji, ali i što se tiče same igre. Volim da pogledam dobru utakmicu - istakao je trener Partizana.

Kako motivište igrače?

- Moj deo posla je da unesem veru igračima i da naredna dva meseca budemo kao Spartanci, da nam to bude cilj i glavna opsesija. Smatram da Partizan i u srpskoj ligi treba da juri trofej, jer je poznato da naš tim u svim takmičenjima u kojima učestvuje ima najveće ciljeve.

foto: Fonet

Koje su ambicije Partizana u narednom periodu, odnosno u sezonama koje su pred vama?

- Cilj je Evroliga! Bez dileme! Kada će to biti i u kom vremenskom periodu, ne mogu da odgovorim. Moje je da razmišljam, od treninga do treninga i od utakmice do utakmice.

Da li klub ima neke planove za narednu sezonu?

- Na kraju sezone treba podvući crtu, videti šta se uradilo dobro, pa i propuste koji su bili. Odraditi prelazni rok sa mogućnostima kluba i onda videti koje su ambicije kluba.

Da li imate neke trenerske uzore i koji su vam ciljevi u ovom poslu?

- Moje je da se usavršavam, napredujem i da vidim dokle će me to dovesti. Što se tiče trenerskih uzora, teško je biti nečija kopija. Tokom igračke karijere trudio sam se da od svakog trenera uzmem ono što je najbolje. Moramo da budemo svesni da se košarka stalno menja, ono što je bilo pre 15 godina više ne funkcioniše, ali predanost radu i profesionalizmu ostaju isti - zaključio je Čanak.

foto: Zorana Jevtić

Radi na sebi

VOLIM DA PROUČAVAM SRPSKU ISTORIJU

Da li proučavate srpsku istoriju?

- Volim istoriju, pre svega period između dva svetska rata. Stvaranje Jugoslavije i sve što se dešavalo oko toga. Međutim, mnogo je dilema šta je prava istorija. Ono što smo mi učili u školi sada je osporeno, pojavile su se nove teze. Sve je to zanimljivo dok se ne uđe u konfuziju - rekao je Čanak.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Zorana Jevtić, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track