VLADIMIR CVETKOVIĆ: Ovaj tim Zvezde ima svoje limite
Foto: Beta, Nebojša Mandić

Surovo realan prema košarkašima

VLADIMIR CVETKOVIĆ: Ovaj tim Zvezde ima svoje limite

Košarka -

Jedno su želje navijača, drugo mogućnosti, a u sportu postoje granice, pa se tako desi pobeda nad Realom i poraz od Bamberga, tvrdi bivši funkcioner

Kad si nejak, otrese te i Bamberg.

Košarkaška i fudbalska legenda Crvene zvezde Vladimir Cvetković tvrdi da je sadašnji tim crveno-belih koji igra Evroligu 40 odsto slabiji od prošlogodišnjeg.

- Teško je izdržati evropski ritam, ne samo igranje desetina utakmica u ABA ligi i Evroligi već uz obavezu da pobeđuješ, moraš u hodu uigravati tim. Zvezda nije uspela u tome, nije mogla da isprati taj ritam. Ne treba da se čudimo što je tako, jer nijedan njen rival iz Evrolige nije toliko promenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu, a Zvezdin je slabiji bar 40 odsto nego pre - objašnjava Cvetković.

Mnogima nije jasno kako padne Real u Madridu, a onda se lako izgubi od Bamberga.

- Najveće utakmice Zvezda je dobila! To je rezultat velike želje ekipe da se bori za boje kluba i navijače. Međutim, postoje granice. Kad se do njih dođe, dalje se ne ide. Jedno su naše želje, drugo su rezultat i mogućnosti. Drugi aspekt nešto slabijih igara je novac. Zvezda ima najmanji budžet u Evroligi. Pa znamo svi šta to znači! Najbolji su, dakle, otišli tamo gde će biti bolje plaćeni. Za ovo što su uradili u sezoni zaslužuju da im kažemo - alal vera - jasan je Cvetković.

Sve je u novcu

POGLEDAJTE CSKA

Fajnal-for Evrolige biće u Beogradu, a želja navijača da se tamo nađe Zvezda neće biti ostvarena.

- To su od starta bila nerealna očekivanja! Pogledajte CSKA. Koliko puta su osvojili ligu? Jednom, zar ne?! A uložili su milione i milione evra godinama unazad. Pa zar Teodosićev ugovor nije bio veći od celokupnog Zvezdinog budžeta? O čemu onda pričamo? Dugo godina neće taj turnir biti dostižan za srpske klubove!

Kurir / D. P.

Foto: Nebojša Mandić, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track