HAOS U SLOVENIJI: Brat Saše Vujačića zbrisao u Partizan!
Foto: Profimedia, Printscreen

Hit

HAOS U SLOVENIJI: Brat Saše Vujačića zbrisao u Partizan!

Košarka -

KK Rogaška iz Slatine suspendovala 18-godišnjeg Petra Vujačića jer je svojevoljno otišao u Beograd da potpiše ugovor sa srpskim klubom

Mladog slovenačkog košarkaša Petra Vujačića, brata od strica legendarnog Saše Vujačića, suspendovao je matični klub Rogaška jer hoće da igra u Partizanu!

Petar ima 18 godina, igra na poziciji plejmejkera i beka, a žarko želi da postane član crno-belih. Ispostavilo se, međutim, da ima važeći ugovor s matičnim klubom do 2020. godine. Pošto se već nedelju dana ne pojavljuje na treninzima Rogaške, član druge ABA lige ga je suspendovao do daljeg.

foto: Twitter

Poslednji meč u regionalnoj ligi odigrao je 31. januara protiv Ohrida, ubacio je 12 poena, a nakon toga ga nije bilo u ekipi.

- Vujačić je u septembru potpisao ugovor s nama. Bila je opcija još jesenas da ode u Partizan, ali se to tada nije realizovalo. Kada je u januaru napunio 18 godina, Partizan je ponovo poslao ponudu i Petar je pristao, ali on ne može da postane član crno-belih jer ima ugovor. S Partizanom se ništa nismo dogovarali o obeštećenju, a prema našim informacijama, beogradski klub ga neće još registrovati. On je u Beogradu, a po svemu sudeći, slučaj će morati da rešava FIBA - rekao je za Kurir predsednik KK Rogaška Novak Kristjan.

Iako se pojavila informacija da je Petar Vujačić već postao član Partizana, to nije tačno.

- Vujačića ne možemo da registrujemo zato što su na snazi dve FIBA BAT zabrane. Tek kada to rešimo, možemo da razmišljamo od njegovoj registraciji. Ne žurimo. O suspenziji Rogaške ne znamo ništa - rečeno nam je u Partizanu.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Profimedia, Printscreen, Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track