(FOTO) CRVENO-BELE U FINALU KUPA MILAN CIGA VASOJEVIĆ: Košarkašice Zvezde u prepunoj dvorani u Banji Koviljači savladale Kraljevo
Foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

odlična atmosfera

(FOTO) CRVENO-BELE U FINALU KUPA MILAN CIGA VASOJEVIĆ: Košarkašice Zvezde u prepunoj dvorani u Banji Koviljači savladale Kraljevo

Košarka -

Košarkašice Crvene zvezde pobedile su ekipu Kraljeva rezultatom 72:58 u prvoj utakmici polufinala Kupa Milan Ciga Vasojević koji se igra u Banji Koviljači.

Ovom pobedom crveno-bele su se plasirale u veliko finale, a svog protivnika će saznati večeras nakon drugog polufinala u kome se sastaju Radivoj Korać i Partizan.

Crveno-bele su krenule žestoko i sigurno, dok je ekipa Kraljeva promašila tri šuta za tri poena, pa je na semaforu u 5. minutu bilo 11:2, a minut kasnije i 14:4. Ipak, Kraljevčanke su se borile i nisu dozvoljavale Zvezdi da ode preko deset poena u plus, pa je na kraju prve deonice bilo 22:13.

foto: KSS

Druga četvrtina počela je u istom ritmu, a posle serije 7:0 Kraljevo je prišlo na 24:26. Međutim, Beograđanke su popravile realizaciju i posle serije 12:0 ponovo se odlepile na velikih 38:24, a ovim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

U poluvremenu prvog polufinala, revijalni meč odigrale su devojčice KK Loznice i KK Viva basket iz Ljubovije.

Početak treće deonice obeležilo je dosta promašaja na obe strane. Kraljevčanke su bile nešto preciznije, pa su u 24. minutu uhvatile priključak 30:38. Odgovorile su Jovanović i Bogićević i povisile na 47:34 za Zvezdu. Ipak, Bajić i Katić su pogodile trojke, a onda Katić i za dva poena i potpuno vratile neizvesnost pola minuta pre poslednjeg odmora – 47:42.

U poluvremenu prvog polufinala, revijalni meč odigrale su devojčice KK Loznice i KK Viva basket iz Ljubovije.

foto: KSS

U poslednju četvrtinu se ušlo sa „plus osam“ za ekipu trenera Dragana Vukovića (50:42), a posle trojke Aleksandre Katanić, crveno-bele su povele 55:42. Vukla je odlična Tamara Bajić još jednom Kraljevo ka rezultatskom priključku, pa je u 35. minutu bilo samo 56:52 za Beograđanke. Zvezda je bila bez pravog rešenja u napadu gotovo pet minuta, ali su još jednom reagovale Aleksandra Katanić i Bogićević i podigle na 63:52 tri i po minuta pre kraja i tada je pitanje pobednika bilo rešeno.

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Snežana Bogićević sa 20 poena. Samo jedan skok ju je delio od dabl-dabl učinka.

U ekipi Kraljeva istakla se Tamara Bajić sa 16 poena i 6 asistencija.

Drugi polufinalni par je na programu od 20 časova.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Nakon utakmice trener Crvene zvezde Dragan Vuković je izjavio:

''Izuzetno teška utakmica, protiv ekipe Kraljeva koja je kroz dosadašnji deo prvenstva pokazala da je veoma kvalitetna. Završila je na trećem mestu u domaćoj ligi. Pre svega jako nezgodna, iskusna, šuterska ekipa, a opet ima i pojedinca Amerikanku Bra Šaj koja dominira pod oba koša, sada je napravila 24 skoka što mislim da je rekord do sada i sa kojom smo imali velikih problema. Jako je brza i okretna, ima brz odraz i pravila nam je dosta problema. Od toga smo se teško branili. Kad god bi nam padala koncentracija, Kraljevo je pravilo serije i približilo nam se, a onda bismo se mi našom igrom vratili. Tako smo i dogurali do kraja utakmice. Imali smo mnogo kadrovskih problema, imali smo dosta utakmica u poslednjem periodu. Postavio sam dva cilja pred ovu utakmicu. Prvo je bio ulazak u finale, drugi da neke igrače vratimo iz povreda, a neke odmorimo. Videćemo u finalu koliko smo u tome uspeli.''

foto: KSS

Njabolja u crveno-belom timu Snežana Bogićević nakon utakmie je prenela svoje prve utiske:

''Pre svega, čestitam svojoj ekipi na pobedi i ulasku u finale. Takođe, čestitam protivniku na fer i korektnoj borbi. Ispoštovale smo dogovor iz svlačionice, trudile se maksimalno. Ušle smo u ovu utakmicu sa jasnim ciljem da pobedimo. To smo i ostvarile.

Trener Kraljeva žali zbog finala:

''Čestitke Zvezdi na pobedi. Znali smo da će da bude tvrda i teška utakmica, devojke su dale maksimum. Ostaje žal samo za tim prvim poluvremenom. Mogli smo bolje da odigramo, ali smo pokazali da smo ekipa koja može da parira svima u ligi. Mi smo jedina ekipa koja može da gubi sa koliko god razlike, ali da ostane u igri. Čestitao bih mojim devojkama na borbi. Okrećemo se polufinalu domaće lige protiv Partizana, da tu izvučemo maksimum.''

foto: KSS

Kapiten Kraljeva Tamara Bajić vidno razočarana je izjavila:

''Izuzetno teška utakmica za nas. Loše smo počele, pokušale smo u par navrata da se vratimo i uhvatimo priključak, ali očigledno nismo imale dovoljno snage da preokrenemo u našu korist.''

Crvena zvezda brani trofej osvojen prošle godine u Novom Sadu, kada je u finalu savladala ekipu Radivoja Koraća rezultatom 84:66.

Finale se igra u subotu sa početkom od 19 časova.

Kurir sport

Foto: Dejan Ignjatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track