ACO PETROVIĆ: Divac i moj brat Dražen su bili PRIJATELJI, ne treba prljati taj odnos
Foto: Dado Đilas

Novi detalji

ACO PETROVIĆ: Divac i moj brat Dražen su bili PRIJATELJI, ne treba prljati taj odnos

Košarka -

Večita priča o prijateljstvu košarkaša Vlade Divca i Dražena Petrovića, koji je poginuo pre 23 godine, svakog oktobra dobija nove detalje.

Za vikend se u hrvatskim medijima oglasio Fabijan Žurić, Draženov saigrač i dobar drug iz šibenskih dana, koji osporava ključne delove dokumentarnog filma “Nekad braća” tvrdeći da dvojica legendarnih košarkaša nisu bili veliki prijatelji kako se to u javnosti predstavlja!Govorilo se da su se dvojica košarkaških saboraca iz reprezentacije Jugoslavije s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina prošlog veka udaljila tokom Svetskog prvenstva u Argentini 1990. zbog toga što je Divac sklanjao hrvatsku “šahovnicu” koju je jedan navijač spustio na parket u momentu velikog slavlja po osvajanju titule prvaka. Žurić tvrdi da su odnosi između Dražena i Vlada zahladneli zbog nečeg drugog...- Na utakmici je došlo do naguravanja, Dražen je pao na parket, a Divac ga je nagazio patikom. Dražen ga je junački opsovao i tada se prekinulo njihovo “veliko” prijateljstvo. Dakle, niti je to bilo veliko prijateljstvo, niti je zastava bila problem, to nas boli jer se Divac stalno pominje kao veliki Draženov prijatelj, a to nije istina - kaže Žurić.Aleksandar Petrović, koji kaže da je u korektnim odmnosima sa Divcem i da je njega i Žarka Paspalja sreo tokom Olimpijskih igara posle meča u kom je Srbija u Riju savladala Hrvatsku, ističe da su Divac i Dražen bili prijatelji i da nema potrebe to osporavati.

- Tačno je da je Žurić bio veoma blizak s mojim pokojnim bratom, ali taj detalj o kojem priča, u vezi s naguravanjem i nekom povredom, nije mi poznat. Prvi put čujem za tako nešto. Dražen jeste zaradio rupturu, ali ne znam kako je do nje došlo. Mislio sam da je ona ideja koja se provlači kroz film “Jednom braća” bila jedina - kaže Petrović.Popularni Aca Trica i pored svega ne osporava da su Divac i Dražen gajili prijateljski odnos.

- Smatram da ne bi trebalo sada se nešto spektakularno obazirati na neke detalje iz njihove svetle košarkaške prošlosti. Njih dvojica su od 1986. godine bili saigrači u reprezentaciji, mnogo toga su prošli zajedno, mnogo titula su osvojili, šteta bi bilo sad uprljati odnos koji su imali. Divac i Dražen su bili izuzetni igrači, imali su impozantnu karijeru i sa sigurnošću znam da su negovali prijateljski odnos, uz obostrani respekt - kaže Aca.

Kurir sport / Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track