ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Ćerko, ne plači, smej se!
Foto: Tanjug

Trener Partizana i njegova ćerka kao na filmu

ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Ćerko, ne plači, smej se!

Košarka -

On je nakon šokantnog poraza od Zvezde u drugom meču finala brisao suze svom detetu, a posle pobede crno-belih zajedno se radovali

Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan - ova rečenica pesnika Duška Radovića kao da je stvorena za ovu sezonu košarkaša crno-belih.Nekadašnji šampion Evrope, trofejni klub iz Humske, prima udarce sa svih strana, ali ipak pokušava da održi glavu iznad vode.

Za samo nekoliko dana tim Aleksandra Džikića prošao je put od jednog od najvećih poraza u večitim derbijima u istoriji, preko šokantnog pogotka Marka Gudurića, pa do spektakularnog trijumfa nad Crvenom zvezdom. Koliko emocija u tako kratkom vremenu!

Produžili seriju... Košarkaši Partizana
Produžili seriju... Košarkaši Partizana

Detalj s druge utakmice finala plej-ofa na kojoj je trener Džikić na klupi crno-belih brisao suze svojoj ćerki najbolje govori kroz šta prolaze navijači crno-belih.

Međutim, samo dva dana kasnije sve se promenilo. Ovoga puta projektile su u svojim rukama držali crno-beli.... Počelo je trojkom Adina Vrapca „sa Terazija“, a onda je krenulo rešetanje Novice Veličkovića, Ede Murića, Čedomira Vitkovca. Uprkos neverovatnom povratku Zvezde, Partizan je izdržao.Kao u nekom filmu - isti kadar. Dok se na terenu neki košarkaši raduju, dok grmi navijačka pesma, na klupi sede Džikić i njegova ćerka. Ali umesto suza - osmesi. Košarka je to. Crvena zvezda i Partizan imaće večeras (21.00) još jednu bitku, koja pokazuje da još ima baruta u Košarkaškoj ligi Srbije.

Koš iz centra gradaVRABAC: SAMO KAD JE UŠLAJedan od junaka Partizana Adin Vrabac postigao je najlepši koš u karijeri, a priznaje da nikad i ne vežba šuteve s takve udaljenosti.- Samo sam mislio na to kako da šutnem na vreme. Inače, ne vežbam takve šuteve uopšte - bio je iskren Vrabac.

Sve bilo spremnoZVEZDINE ŠAMPIONSKE MAJICE NA ČEKANJUKošarkaše Crvene zvezde preksinoć su čekale šampionske majice. Sve je bilo spremno, ali su crno-beli pokvarili slavlje. Ipak, Zvezda je i dalje veliki favorit za titulu, kvalitet je na strani ekipe Dejana Radonjića. Možda već večeras obuku te majice, a klub organizuje gledanje utakmice na Mali Kalemegdanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track