(VIDEO) AMERIKANAC PAO NA DOPING TESTU: Markus Vilijams naduvan igrao protiv Partizana!
Foto: Saša Pavlić

Šampion Srbije najavio disciplinski postupak protiv igrača

(VIDEO) AMERIKANAC PAO NA DOPING TESTU: Markus Vilijams naduvan igrao protiv Partizana!

Košarka -
Pošto se rezultati dobijaju 40 dana posle testa, klub i Košarkaški savez Srbije su u sredu dobili rezultate testa iz Beča, gde je pravljena analiza, a utvrđeno je da je Vilijams bio pozitivan na marihuanu

BEOGRAD - Košarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams bio je pozitivan na doping testu na marihuanu posle prve utakmice finala plej-ofa Superlige Srbije sa ekipom Partizana. Ovaj meč je Crvena zvezda dobila 78:64, a odigran je 12. juna. Amerikanac je testiran odmah posle meča na kojem je za 23 minuta postigao 11 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=EdWoCtRXsmg

Pošto se rezultati dobijaju 40 dana posle testa, klub i Košarkaški savez Srbije su u sredu dobili rezultate testa iz Beča, gde je pravljena analiza, a utvrđeno je da je Vilijams bio pozitivan na marihuanu, prenosi "Blic".Vilijams (29) je došao u Crvenu zvezdu prošle godine iz ruske Lokomotive, a sa crveno-belima je osvojio Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i titulu u Srbiji. Njemu je istekao ugovor sa crveno-belima, a pošto je pao na doping testu sledi mu suspenzija zbog čega neće moći da produži ugovor sa šampionom Srbije i ABA lige.Crvena zvezda je dobila Partizan 3:0 u finalnoj seriji i osvojila titulu posle 17 godina.

http://www.youtube.com/watch?v=EdWoCtRXsmg
Ovim povodom oglasila se i Crvena zvezda."Na osnovu nalaza Antidoping agencije Republike Srbije KK Crvena zvezda Telekom konstatuje da je doskorašnji košarkaš crveno-belih Markus Vilijams bio pozitivan prilikom testa na nedozvoljene supstance koji je urađen 12. juna. Analize uzorka A koje su urađene u Beču su pokazale da je Vilijams bio pozitivan na marihuanu.Američki internacionalac ima pravo da o svom trošku u roku od sedam dana pošalje pismeno izjašnjenje o celom slučaju ili zatraži analizu B uzorka, što mu je klub i sugerisao. Ukoliko to ne učini uzorak A će se smatrati kao validan i konačan.KK Crvena zvezda Telekom se maksimalno zalaže za sve vrednosti koje propagira sport i zdušno se bori protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava. Iz tog razloga, KK Crvena zvezda Telekom će sačekati konačnu potvrdu Antidoping agencije Republike Srbije, kao i odluku KSS-a, i ukoliko se konačno utvrdi da je Markus Vilijams bio pozitivan na nedozvoljenu suspstancu klub će doneti oštre disciplinske mere u skladu sa disciplinskim pravilnikom koji se rigorozno odnosi prema ovakvim slučajevima", saopštio je beogradski klub.
http://www.youtube.com/watch?v=FNPjEKeDGFI
Crvena zvezda ima pravo da suspenduje Vilijamsa, a moguća kazna je izmeđi tri i šest meseci zabrane igranja.
http://www.youtube.com/watch?v=EclkXwA92B8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track