ANA DABOVIĆ: Prija mi odmor, osećam se fenomenalno!
Foto: Profimedia

Sprema se za WNBA

ANA DABOVIĆ: Prija mi odmor, osećam se fenomenalno!

Košarka -
Košarkaška reprezentativka Srbije Ana Dabović rekla je da je želela da se odmori posle naporne prošle sezone i da zato nije prešla u neki klub nakon raskida saradnje sa turskim klubom Jakin Dogu Universitesi.

"Sporazumno smo raskinuli ugovor. Imala sam ponude, ali nisam htela nigde da idem, jer sam htela da se odmorim i da se spremam. Trenutno sam u Novom Sadu, radim sa tatom (trener Milan Dabović) i na DIF-u. Tako će biti do okupljanja reprezentacije. Sa nacionalnim timom ću odigrati dve utakmice, a posle toga ću polako da vidim", rekla je Dabovićeva agenciji Beta.

Najkorisnija igračica (MVP) Evropskog prvenstva prošle godine i članica najbolje petorke početnika (ruki) u WNBA kazala je da joj je načelni plan da ode u SAD, gde igra za Los Anđeles Sparks, ali da je i to podložno promeni.

"Nastaviću da se spremam za SAD, u koje putujem krajem aprila. Ako mi se neka ponuda bude baš svidela, onda ću da odem. Imala sam prilika, ali sam u dogovoru sa menadžerom odlučila da se odmorim i spremim. Prvo sam se odmorila, sada se spremam. Moguće je i da odem pre toga negde, da odigram možda neki 'fajnal for' ili plej-of", rekla je Ana Dabović.

Jedna od najboljih igračica Srbije ocenila je da pauza od kraja januara do kraja aprila, uz reprezentativnu akciju, nije predugačka za nju.

"Ne mislim da je pauza predugačka. Sada imam reprezentaciju do kraja februara, a u aprilu idem u SAD. Sve vreme se spremam i mislim da mi je to potrebnije da sam bilo gde drugo, jer sam prošle godina imala samo dva dana pauze", objasnila je Ana Dabović.

Na pitanje kako se oseća fizički i mentalno, samo je kratko uz osmeh rekla:

"Fenomenalno!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track