BOJKOTUJU DONALDOVE HOTELE: Bobiju Marjanoviću rampa za Trampa
Foto: AP

Ludilo u NBA

BOJKOTUJU DONALDOVE HOTELE: Bobiju Marjanoviću rampa za Trampa

Košarka -

Tri ekipe otkazale smeštaj u objektima novog predsednika, a ni Pistonsi našeg asa ne razmišljaju da odsedaju u njegovim sobama

Tri NBA ekipe već bojkotuju hotele novog predsednika SAD Donalda Trampa, a Detroit Pistonsi Bobija Marjanovića uopšte ne razmišljaju da u budućnosti koriste usluge Trampovih ugostiteljskih objekata.

Prema izvorima ESPN, Dalas, Milvoki i Memfis su otkazali ugovorene smeštaje u tim hotelima u Njujorku i Čikagu, koje su ranije rado koristili, jer veliki broj igrača, posebno Afroamerikanaca, ne voli Trampa, koga smatraju rasistom. ESPN navodi da još jedan tim sa Istoka razmišlja u istom pravcu, pa su odmah kontaktirali sa Stenom van Gandijem, trenerom Detroita, koji je bio jedan od najžešćih Trampovih kritičara nazivavši ga rasistom i ženomrscem.Detroit je ranijih godina odsedao u hotelu „Tramp Soho“ u Njujorku.- Mi ove sezone nemamo ugovor s njima, ali iz razgovora s menadžerom kluba sigurno je da ga nećemo imati ni u budućnosti - rekao je Van Gandi i odao priznanje nekim svojim igračima što su zauzeli stav:- Oni su mladi ljudi koji su uvučeni u politiku, ali imajte poštovanja za njih. Drago mi je što su izrazili svoje mišljenje.

ŽestokoPARKER: NEĆU U NJEGOV HOTEL, NEKA NAM SE IZVINIKošarkaš Milvokija Džabari Parker otvoreno je podržao vlasnike kluba Marka Lasrija i Marka Kjubana, koji su žestoko bili na strani Hilari Klinton.- Ponosan sam na naše vlasnike kako prezentuju nas i sebe. Ne želite da podržavate rasizam i mržnju. Meni je neprijatno da budem u njegovom hotelu, neka nam se izvini za sve što je pričao - naglasio je Parker.

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track