BOR U ELITI OD SLEDEĆE SEZONE: Košarkašice se na spektakularan način oprostile od Druge lige
Foto: Košarka24.rs

Povratak u viši rang

BOR U ELITI OD SLEDEĆE SEZONE: Košarkašice se na spektakularan način oprostile od Druge lige

Košarka -

Ženski košarkaški klub Bor ekspresno se, posle godinu dana, vratio u elitni rang. Boranke, predvođene trenerom Dejanom Aleksićem, na superioran način su odigrale ovu sezonu u kojoj su ostvarile sve pobede u 24 utakmice.

U poslednjem kolu Bor je savladao svog najvećeg konkurenta, ekipu Ljubovije sa 74:62, a zatim na spektakularan način pred nekoliko stotina gledalaca proslavio povratak u elitu.

Slavlje su uveličali predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, a pehare kapitenu Jeleni Prvulović i medalje borskim košarkašicama uručili su potpredsednici KSS Ana Joković i Dušan Projović. Utakmici je pristvovao i Dragan Đilas, bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije kome je uručeno priznanje za podršku i veliki doprinos koji je dao razvoju ŽKK Bor.

Emeše Vida je ponela epitet MVP lige, za najboljeg trenera lige izabran je Dejan Aleksić, a Ženskom košarkaškom klubu "Bor" pripala je nagrada od 250.000 dinara.

Meč protiv Ljubovije bio je oproštajni za dugogodišnju prvotimku kluba Aleksandru Piljević kojoj je klub uručio prigodne poklone.

Bor je sredinom prošle sezone promenio upravu, a na čelo kluba je došao agilni Darko Mihajlović, koji je kao predsednik kluba sanirao sve probleme iz prethodnog perioda i napravio respektabilan tim koji je superiorno odigrao sezonu.

Da uspeh kolektiva iz Bora bude još veći pobrinule su se mlađe selekcije. Juniorski tim, koji takođe vodi Dejan Aleksić, se plasirao na državni završni turnir, dok su kadetkinje i pionirke, koje je trenirala Jelena Prvulović, zauzele drugo mesto u regionu.

foto: košarka24.rs
foto: košarka24.rs

Ekipu Bora u sezoni 2016-2017 činili su:

Igračice: Kristina Stamenković, Tamara Bekan, Tamara Golubović, Jelena Vučković, Jelena Prvulović, Aleksandra Piljević, Tamara Krstić, Katarina Filipović, Ivana Milićević, Magdalena Živić, Milica Sulejman, Danijela Vučković i Emeše Vida.

Stručni štab: Šef stručnog štaba: Dušan Nakić

Trener: Dejan Aleksić

Pomoćni trener: Miloš Nejkov

Uprava kluba:Predsednik kluba: Darko Mihajlović

Potpredsednik: Boris Ernek Polzer

Sekretar: Slobodan Ranđelović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track