BRATSKI CRNO-BELI DUEL: Partizan na PAOK u plej-ofu Lige šampiona
Foto: Printskrin

Odlučeno žrebom u Lozani

BRATSKI CRNO-BELI DUEL: Partizan na PAOK u plej-ofu Lige šampiona

Košarka -

Košarkaši Partizana igraće protiv solunskog PAOK-a u plej-ofu FIBA Lige šampiona, odlučeno je danas žrebom u Lozani.

Prvi meč biće odigran 7. ili 8. februara u Solunu, a revanš je 21. ili 22. februara u Beogradu. Očekuje se spektakl u duelu dva bratska kluba.

"Od eventualnih protivnika, najveća imena i tradiciju imaju Aris i PAOK. Žrebom smo dobili šansu da se odmerimo sa solunskim crno-belima. S jedne strane, žreb je mogao da bude lakši što se kvaliteta tiče, s druge je dobro što je Solun relativno blizu", rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić za klupski sajt.Parovi plej-ofa:Aris - StrazburVentspils - VenecijaAvtodor - OldenburgJuventus - AEKMakabi Rišon - LudvigsburgFrankfurt - KaršijakaDinamo Sasari - Nimburg

PAOK je takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona završio na četvrtom mestu na tabeli.

Pobednik ovog dvomeča igraće u osmini finala protiv Tenerifa iz Španije.

Parovi osmine finala:PAOK/Partizan - TenerifeAris/Strazburg - ASVELJuventus/AEK - MonakoDinamo/Nimburk - Le ManMakabi/Ludvisgburg - NeptunasAvtodor/Oldenburg - BanvitFrankfurt/Karšijaka - BešiktašVentspils/Venecija - Avelino.Prvi mečevi osmine finala biće odigrani 28. februara ili 1. marta, a revanš nedelju dana kasnije.Partizan je grupnu fazu takmičenja koje organizuje FIBA završio na trećem mestu, sa osam pobeda i šest poraza.Kuglice na žrebu za šesnaestinu finala izvlačio je proslavljeni reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske Dino Rađa, kao i nekadašnji italijanski košarkaš Rikardo Pitis.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Pet razloga zašto su Partizan i Crvena zvezda dominantni u Aba ligi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track