ČARLS DŽENKINS ZA KURIR: Braćo, srećna vam srpska Nova godina
Foto: Dado Đilas

Košarkaš naučio naše običaje

ČARLS DŽENKINS ZA KURIR: Braćo, srećna vam srpska Nova godina

Košarka -

Prve godine u Zvezdi bio sam iznenađen, nisam znao da dva puta dočekujete Novu godinu, kaže Amerikanac za Kurir

Dok Dion Tompson nije znao da je Srbija sinoć slavila Novu godinu po julijanskom kalendaru, a Nejt Volters površno čuo da je to naš veliki praznik, treći Zvezdin Amerikanac Čarls Dženkins se ranijih godina i uverio u draž 13. januara i putem Kurira poželeo srećnu srpsku Novu godinu svim Delijama i državljanima naše zemlje.

- Prve godine sam bio iznenađen, nisam znao da dva puta dočekujete Novu godinu, a sada sam kao starosedelac u klubu upućen u sve vaše praznike i običaje. Saigrači su me naučili svemu, pa bih ovom prilikom braći Srbima čestitao pravoslavnu Novu godinu. Da budete srećni i da je provedete sa ljudima koje volite i koji su vam dragi - izjavio je popularni Đenka za Kurir i tako još jednom pokazao zašto je omiljeni igrač kod navijača.

- Znam da ova Nova godina za vas ima poseban značaj - dodao je Dženkins i na tečnom srpskom izgovorio: Srećna Nova godina!

Jan Veseli za KurirU PARTIZANU SAM SAZNAO DA SLAVITE DVE NOVE GODINE

Košarkaš Fenerbahčea, Čeh Jan Veseli, takođe je putem Kurira poželeo srećnu srpsku Novu godinu državljanima Srbije, a uz to se prisetio dana iz Partizana.

- Od bivših saigrača u Partizanu sam saznao da imate dve Nove godine, a dok sam živeo i igrao u Beogradu, u to sam mogao i da se uverim. Zaboravio sam da je to baš 13. januara, pa eto, ovom prilikom neka vam je srećna Nova godina. Mnogo zdravlja i lepih trenutaka - istakao je Veseli, koji se inače zabavlja sa Srpkinjom.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track